Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς αναφέρει:
"47 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, τιμούμε τον αγώνα των ηρώων του Πολυτεχνείου, έχοντας την ατομική ευθύνη ως πρόταγμα.
Δεν υιοθετούμε το νέο διχασμό που επιχειρούν να καλλιεργήσουν κόμματα της αντιπολίτευσης το οποία πρότειναν μαζικές διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας μα κρατούμε στη μνήμη και στην καρδιά μας το διαρκές μήνυμα αγώνα για Ελευθερία - Παιδεία -Εργασία και για Ατομική υπευθυνότητα.
Η Ελλάδα έχει υπεύθυνη ηγεσία που δεν εφησυχάζει αλλά αντιθέτως εργάζεται συνεχώς για να στηρίξει τους πολίτες της".
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα αναφέρει:
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα αποτέλεσε την κορύφωση του αγώνα της νέας γενιάς, της σπουδάζουσας νεολαίας για παιδεία, ελευθερία, αξιοπρέπεια. Σήμερα, στις συνθήκες πολυεπίπεδης κρίσης, η διεκδίκηση των κοινωνικών αγαθών, όπως η δημόσια παιδεία κι η δημόσια υγεία είναι επιβεβλημένη. Η ανάσχεση της νεοφιλελεύθερης διάλυσης των πολιτικών κοινωνικής προστασίας μονόδρομος.
Η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες προσπάθησε με αυταρχικής εμπνεύσεως μέτρα να φιμώσει την πολιτική φωνή της αριστεράς, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση. Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η δική μας στάση στην υγειονομική κρίση ήταν και παραμένει απόλυτα συνεπής κι υπεύθυνη. Για τον λόγο αυτό, σεβόμενοι τα...
υγειονομικά μέτρα, επιλέξαμε να αφήσουμε ένα λουλούδι στην μνήμη των εξεγερθέντων φοιτητών του Πολυτεχνείου και στο Ηρώο του Πολυγύρου, όπως και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, όμως, τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.
Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Απόστολος Πάνας αναφέρει:
Η εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, ο αγώνας για τη δημοκρατία, παραμένουν πάντα επίκαιρα και διαχρονικά και ανάλογα με τις συνθήκες λαμβάνουν συνεχώς νέες διαστάσεις στη σκέψη κάθε ανθρώπου.
Το Πολυτεχνείο εκτός από σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, είναι και ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και της έμπνευσης για να αγωνιστούμε για την εξάλειψη των ανισοτήτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων, την παροχή ίσων ευκαιριών και αγαθών για όλους, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Κρατά, επίσης, ζωντανά στη σκέψη μας τη δυνατότητα να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας και να ανατρέψουμε τα αρνητικά της με συνεχείς προσπάθειες, ενότητα και επιμονή.
Αυτό είναι και η ανάγκη της κοινωνίας μας σήμερα.
Φέτος η μέρα αυτή συμπίπτει με την πανδημία, που σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη. Και μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε τους αγωνιστές, όπως κάθε χρόνο, μπορούμε όμως, να παραδειγματιστούμε από τη δυναμική της και να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας παραμένοντας συγκεντρωμένοι στους στόχους μας.