Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μια κυψέλη στην ταράτσα του Δημαρχείου Νέων Μουδανιών

Στο πλαίσιο του προγράμματος BeePathNet,  στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Νέας Προποντίδας, πραγματοποιήθηκε δράση τοποθέτησης μίας κυψέλης στην ταράτσα του Δημαρχείου Νέων Μουδανιών.  


Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του Δήμου μας, ως περιβάλλον φιλικό και υγιεινό για την ανάπτυξη των μελισσών. Ήδη, στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο της οροφής του Δημαρχείου μελισσοκομικά φυτά.


Αξίζει να σημειωθεί, πως οι μέλισσες στις ταράτσες αποτελούν καλή πρακτική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα ίσως να είμαστε η πρώτη πόλη που την υιοθετεί.


- Οι μέλισσες αποτελούν τον σημαντικότερο βιοδείκτη του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, καθώς και το βασικό στοιχείο του οικοσυστήματος.
-  Υπάρχουν στη γη κοντά στα 80 εκατομμύρια χρόνια και εξελίχθηκαν μαζί με τα ανθοφόρα φυτά ενώ προσφέρουν το 70% του φαγητού μας.
- Φωλιές/κατασκευές με μοναχικές μέλισσες στην πόλη, στα πάρκα και στο Μουσείο.

- Οι κατασκευές με φωλιές μοναχικών μελισσών  ή αλλιώς τα ξενοδοχεία μελισσών, μας φέρνουν κοντά στη φύση και αυξάνουν τους επικονιαστές για τα άνθη ή και τα λαχανικά μας.
 - Οι μοναχικές μέλισσες έχουν άλλη βιολογία και συμπεριφορά από τις κοινές μέλισσες (αυτές που κάνουν μέλι) και επιπλέον δεν κεντρίζουν! Είναι απολύτως απαραίτητες στον κόσμο μας. Άλλες μοιάζουν με μυρμήγκια, άλλες με σφήκες κι άλλες με βομβίνους. Υπάρχουν παντού, στον κήπο μας, στα πάρκα, στο βουνό, στις άκρες των δρόμων, αλλά δεν τις αναγνωρίζουμε.
-  Οι μέλισσες στον αστικό ιστό, προϋποθέτουν και πράσινο και ανθοφόρα και μελισσοκομικά φυτά. Όταν όλα αυτά υπάρχουν, τότε η πόλη είναι όχι μόνο περισσότερο όμορφη αλλά διατηρεί και ένα υγιεινότερο περιβάλλον.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα