Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στην Χαλκιδική για Σαββατοκύριακο πολλοί Θεσσαλονικείς

Την ώρα που τα κρούσματα χθες στην Θεσσαλονίκη ήταν 839, σχεδόν διπλάσια εν συγκρίσει με αυτά της Αττικής, πολλοί Θεσσαλονικείς έσπευσαν στη Χαλκιδική για το Σαββατοκύριακο.



Το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε λοκντάουν άρα είναι κλειστή η εστίαση και με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, αρκετοί αποφάσισαν να πάνε εκδρομή στην Χαλκιδική, καθώς δεν απαγορεύεται οι μετακίνηση από νομό σε νομό, όπως μετέδωσε το Open.



Στο βίντεο που μεταδόθηκε, το εστιατόριο στην Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής είχε πολλούς θαμώνες και σύμφωνα με όσα ανέφερε η δημοσιογράφος συνεχώς ερχόταν κόσμος από την Θεσσαλονίκη, για ένα γεύμα στην Χαλκιδική, ελεύθερο, χωρίς μάσκες.

Επιδημιολογικά η Χαλκιδική ήταν στο επίπεδο δυο και μπήκε στο επίπεδο τρία πριν από λίγες ημέρες, καθώς υπάρχει και εκεί διασπορά του ιού.



Η διασπορά ξεκίνησε από τους εκδρομείς του προηγούμενου τριημέρου, όπως επίσης και από τους φοιτητές που επισκέφθηκαν τις οικογένειές τους. Έτσι ενώ το προηγούμενο διάστημα ήταν μονοψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων πλέον αυξήθηκαν στα 20 και 30 κρούσματα.

 

Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενισχύει τις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Ανάμεσα σε άλλα Νοσοκομεία προστίθενται 5 κλίνες και στο ΓΝ Χαλκιδικής.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα