Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Επιμελητήριο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “BRANDING Mentoring”

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο “BRANDING Mentoring” που συμμετέχει ως εταίρος και το Επιμελητήριο  Χαλκιδικής.


Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας με κύριους άξονες την καινοτομία και την εξωστρέφεια είναι πρωταρχικός στόχος, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους.


Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Συμβούλων και Ανάπτυξης OECON, καθώς και με Επιμελητήρια και φορείς από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Ουγγαρία, Κύπρος, Σλοβενία, Πολωνία και Ελλάδα), το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + ως εταίρος, στη Δράση 2 :  Strategic Partnerships , στο έργο με τίτλο : “BRANDING Mentoring - Brand building of EU Enterprises through Mentoring”.


Το έργο «BRANDING Mentoring» που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2018 , ολοκληρώθηκε  και επίσημα στο τέλος του Οκτωβρίου 2020, με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής .



Ο κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η δημιουργία καινοτόμας επαγγελματικής υποστήριξης για επιχειρήσεις στον τομέα του branding & marketing, ώστε να συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων των επιχειρήσεων, καθώς και στην προώθηση τους σε ξένες αγορές.


Σε συνδυασμό με ένα σύνθετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και βασιζόταν στο επαγγελματικό mentoring, δόθηκε η ευκαιρία κυρίως σε νεοφυείς και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του νομού Χαλκιδικής, να έρθουν δίπλα σε έμπειρους Μέντορες για ένα διάστημα 7 μηνών, με διευθυντικό ιστορικό, με συμβουλευτικές δεξιότητες και φυσικά με γνώσεις ανάπτυξης branding.


Έτσι οι μέντορες κος Παλησίδης Γιώργος, κα Τσαλταμπάση Λίνα, κα Τριακοσάρη Δέσποινα και κος Καϊναδάς Αλέξανδρος που είχαν επιλεγεί για να εκπαιδεύσουν αντίστοιχα την κα Κύρλα Αθανασία από την εταιρία «GAIA OLIVES» (Επεξεργασία & τυποποίηση ελιάς στην Όλυνθο), την κα Γαβανά Στέλλα από την εταιρία «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΑΒΑΝΑΣ ΕΠΕ» (Παραδοσιακή Αρτοζαχαροπλαστική με έδρα στη Γαλάτιστα), τον κο Γεωργάκα Αργύρη από την εταιρία «ΜΕΛΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑ» (Παραγωγή Μελιού με έδρα στην Αρναία), και τον κο Μισάλτη Αθανάσιο από την εταιρία «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ VALTINGER» (Παραγωγή μπύρας με έδρα στην Κασσανδρεία), όλες εταιρίες της Χαλκιδικής, συμμετείχαν στην εκδήλωση λήξης του έργου προκειμένου ο καθένας από την πλευρά του, να μεταφέρει τις εντυπώσεις του καθώς και το τί αποκόμισαν κατά την πορεία της καθοδήγησης.


Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Κουφίδης Ιωάννης, επισημαίνοντας ότι καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου ώστε να ενταχθεί τόσο σε εθνικά όσο και σε ευρωπαϊκά προγράμματα , προκειμένου τα μέλη του να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια και εμπειρίες και να ωφεληθούν ποικιλοτρόπως.


Κοινή άποψη όλων των ωφελημένων επιχειρηματιών που έλαβαν την καθοδήγηση, ήταν ότι όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από τις συναντήσεις με τους μέντορές του, έστω αν και μερικές από αυτές πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιασκέψεων λόγω του covid – 19, και αναμένουν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή τους στο εγγύς μέλλον.
Επισημάνθηκε στην εκδήλωση ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά προγράμματα, συμπληρωματικά με αυτό που ολοκληρώθηκε , ενώ στα μέσα του επόμενου μήνα προγραμματίζεται να εκδοθεί και το ανάλογο έντυπο εγχειρίδιο του προγράμματος, όπου θα περιλαμβάνει τις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόσει κάθε επιχείρηση για μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία που θα βελτιώσει την εξωστρέφεια της.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα