Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίσκεψη του Απ.Πάνα στο Κατάστημα Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Απ.Πάνας στο Κατάστημα Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας.Το Βουλευτή υποδέχτηκαν το προσωπικό και ο Διευθυντής των φυλακών κ.Κουτογλίδης Στυλιανός, ενώ ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση, τα προβλήματα, αλλά και για τις παραγωγικές δυνατότητες του ιδρύματος.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για τη στελέχωση των φυλακών αλλά και η απαραίτητη αποσυμφόρηση του Καταστήματος, καθώς ο αριθμός κρατουμένων υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο.
Παράλληλα, τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του συγκροτήματος των φυλακών λόγω παλαιότητας.



Ο Βουλευτής άκουσε προσεκτικά τις παρατηρήσεις της Διοίκησης σχετικά με ζητήματα που άπτονται με την αντιμετώπιση των κρατουμένων λόγω έλλειψης προσωπικού, με τα  προβλήματα που έχουν προκύψει από η μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την αδυναμία να ανταπεξέλθουν ως ίδρυμα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις από τις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις.
Ο κ. Πάνας περιηγήθηκε στις πτέρυγες κράτησης και στις λοιπές εγκαταστάσεις, συνομίλησε με έγκλειστους, ενώ ζήτησε ενημέρωση για τις διάφορες καθημερινές δραστηριότητες τους. Εξαιρετικά θετική ήταν η εντύπωση που αποκόμισε για το προσωπικό και τις προσπάθειες που αυτό καταβάλλει, προκειμένου να λειτουργεί η φυλακή ως πραγματικά σωφρονιστική μονάδα.

Ο κ. Πάνας ανέφερε μετά την επίσκεψη : «Οι Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας παρέχουν στους κρατουμένους τη δυνατότητα προσφοράς εργασίας στη δομή του καταστήματος κράτησης και υποστηρίζουν σημαντικά την μετέπειτα κοινωνική ένταξη των κρατουμένων. Η προσφορά των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι επίσης σημαντική και καταλυτική  για τη μετέπειτα πορεία τους. Για τους λόγους αυτούς η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει στο μέγιστο στη βελτίωση των υποδομών και στη στελέχωση των φυλακών με περισσότερο προσωπικό. Είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ περαιτέρω για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης με συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και να υποστηρίξω κοινοβουλευτικά την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των Φυλακών Κασσάνδρας».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα