Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η συγκομιδή των πράσινων ελιών στο Μοναστήρι της Ορμύλιας -ΦΩΤΟ-

Ο Σεπτέμβριος είναι κατεξοχήν μήνας συγκομιδής των πράσινων ελιών στη Χαλκιδική. Το ίδιο και στο Ιερό Κοινόβιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια, που αριθμεί 120 μοναχές!

 

Οι ελιές μαζεύονται από τις μοναχές του μοναστηριού μία - μία από τα δέντρα, με προσοχή, ώστε να μην πληγωθούν. Ακολουθεί η διαλογή κατά μέγεθος και ποιότητα, το πλύσιμο και η τοποθέτησή τους σε μεγάλα βαρέλια, τα οποία καλύπτονται με άλμη.

Στα βαρέλια αυτά παραμένουν οι ελιές μέχρι να γίνει η εκπίκρανσή τους και όλες οι ζυμώσεις τους. Έπειτα προστίθενται τα διάφορα βότανα και μυρωδικά για να ενωθούν μαζί οι γεύσεις και να πάρουν όλα τα αρώματα κατά τον χρόνο της ετοιμασίας τους. Έτσι δημιουργούνται οι ποικίλες υπέροχες γεύσεις των πράσινων ελαιών.


Οι πράσινες ελιές που διαθέτει το μοναστήρι της Ορμυλίας είναι απόλυτα φυσικό προϊόν χωρίς πρόσμιξη χημικών συστατικών. Δεν υφίστανται παστερίωση, και γι’ αυτό ενδέχεται να συνεχιστούν οι ζυμώσεις τους και μετά τη συσκευασία τους.

Οι μοναχές του Ιερού Κοινοβίου εφαρμόζουν το σύστημα ποιότητας ISO 9001 & 22000 για όλες τις δραστηριότητες παραγωγής και διάθεσης προϊόντων διατροφής.

 

Στις προτεραιότητες του Μοναστηριού σήμερα είναι η παραγωγή νέων προϊόντων με παραδοσιακές μεθόδους και σεβασμό στο περιβάλλον. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει η Μονή, μπορεί κανείς να βρει ελαιόλαδο, ζυμαρικά, μέλι, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, βότανα, λικέρ, κρασιά κ.α.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα