Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μαθητών για τη μάσκα

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις μαθητών στα Ν. Μουδανιά και σε άλλα σχολεία της Χαλκιδικής εξαιτίας της χρήσης μάσκας.

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου, του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών και του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών έκαναν συμβολική πορεία στα Ν. Μουδανιά και επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Μ. Καρρά.

 

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα παιδιά, τη διευθύντρια, εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου, καθώς και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και να συζητήσουν μαζί τους τα θέματα, που τους απασχολούν. Αναφορικά με τη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση απόστασης εντός των αιθουσών, δεσμεύτηκε να εντάξει τα σχετικά αιτήματα και προτάσεις τους σε έγγραφό του, το οποίο θα προωθήσει στη συνέχεια στα αρμόδια Υπουργεία.



Για τα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής έγινε λεπτομερής περιγραφή από τον Δήμαρχο για τον συντονισμένο σχεδιασμό του δημοτικής αρχής προς τις κατευθύνσεις: της ενεργειακής αναβάθμισης, της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (ράμπες και χώροι ), της πυρασφάλειας, του προσεισμικού ελέγχου και της συντήρησης/επισκευής σχολείων (εκπονείται σχετική μελέτη). Τέλος, δρομολογήθηκαν κάποιες μικρές παρεμβάσεις που θα γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο πνεύμα και η συζήτηση με τη διευθύντρια, τον αναπληρωτή διευθυντή και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ. Αφού τέθηκαν κάποια ζητήματα, υπήρξε συνεννόηση για τον τρόπο αντιμετώπισής τους είτε μέσω του Δήμου είτε μέσω της αρμόδιας σχολικής επιτροπής. Επίσης, θα κατατεθούν στον Δήμαρχο οι προτάσεις τους επί της εκπαιδευτικής διαδικασίας.



Τις προτάσεις τους κατέθεσαν εγγράφως στη συνέχεια και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών, συνοδευόμενα από τη Διευθύντρια του σχολείου. Σε όλες τις κατατεθειμένες μέχρι στιγμής προτάσεις κυριαρχεί η κατάργηση της χρήσης μάσκας και η επαναφορά της εκ περιτροπής λειτουργίας, καθώς και η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό καθαριότητας.

 

Ο Δήμαρχος τους εξήγησε ότι με βάση την ισχύουσα έγκριση σχολικών καθαριστριών για τον Δήμο δεν υπάρχει περιθώριο για διάθεση επιπλέον καθαρίστριας σε καμία δομή, παρά μόνο αν ικανοποιήσει το Υπουργείο σχετικό αίτημά, που υπέβαλε δια μέσου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (3-9-2020) για πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα