Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ενδιαφέρον Απ. Πάνα για το οδικά έργα στη Χαλκιδική

Συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ.», Κωνσταντίνο Κουτσούκο έπειτα  από την τοποθέτησή του για τα οδικά δίκτυα της Χαλκιδικής στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών-στα πλαίσια της ενασχόλησής του με την εξέλιξη και ολοκλήρωση των υποδομών σε επίπεδο νομού.


​Συγκεκριμένα ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης των δύο οδικών δικτύων που έχει αναλάβει η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» και αφορούν το περίφημο “ορφανό χιλιόμετρο” από τα Νέα Μουδανιά μέχρι τη γέφυρα της Ποτίδαιας στον οδικό άξονα  της επαρχιακής οδού Μουδανιών – Καλλιθέας καθώς και  το τμήμα Γαλάτιστας - Θέρμης στον οδικό άξονα Πολυγύρου - Θεσσαλονίκης.


 
Και τα δύο οδικά δίκτυα συνδέουν καίρια τμήματα της Χαλκιδικής, ενώ με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν πνοή και σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου συνολικά καθώς το πρώτο δίνει τη δυνατότητα για βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής την Κασσάνδρα, ενώ το δεύτερο οδικό δίκτυο συνδέει τις δύο πρωτεύουσες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής (Θεσσαλονίκη και Πολύγυρο)και αποτελεί κεντρικό άξονα σύνδεσης της Βόρειας Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους με τη Θεσσαλονίκη.


 
Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούκος ενημέρωσε το βουλευτή, πως όσον αφορά το οδικό τμήμα Ν.Μουδανιών - Ποτίδαιας - τηρουμένου του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων - η ανάδοχος εταιρεία «Μηχανική Περιβάλλοντος» θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθούν μέσα σε 18μήνες. Ταυτόχρονα για το οδικό τμήμα Γαλάτιστας - Θέρμης, επεσήμανε πως η ανάδοχη εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» που έχει ήδη υπογράψει τη σύμβαση, έχει ξεκινήσει εργασίες οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν σε 30 μήνες.


 
Ο κ.Πάνας δήλωσε σχετικά : « Οι υποδομές είναι στρατηγικής σημασίας για τη μελλοντική πορεία, ανάπτυξη και τη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μιας περιοχής και ιδιαίτερα η ολοκλήρωση των οδικών δικτύων της. Για το λόγο αυτό και έπειτα από μια σειρά κοινοβουλευτικών ενεργειών μου για τις υποδομές στη Χαλκιδική, συνάντησα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.»,προκειμένου να έχω πλήρη εικόνα για την εξέλιξη δύο εξαιρετικής σημασίας οδικών δικτύων για το Νομό. Είμαι ικανοποιημένος για την πρώτη επίσημη ενημέρωση έναρξης των εργασιών στο περίφημο “ορφανό χιλιόμετρο” από τα Νέα Μουδανιά μέχρι τη γέφυρα της Ποτίδαιας, έργο που βρίσκεται στα χέρια της αναδοχής εταιρείας και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών των απαλλοτριώσεων, την εξέλιξη των οποίων θα παρακολουθώ στενά. Ταυτόχρονα με την υπογραφή της σύμβασης για το οδικό τμήμα Γαλάτιστα-Θέρμη βρισκόμαστε πολύ κοντά στην οριστική οδική διευκόλυνση μόνιμων κάτοικων και των επισκεπτών της Χαλκιδικής με ένα νέο οδικό δίκτυο, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα