Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Παπαγεωργίου

Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Παπαγεωργίου, μια εμβληματική φυσιογνωμία του αντιμεταλλευτικού κινήματος. 

Ο Τόλης Παπαγεωργίου ήταν δημοτικός Σύμβουλος Αριστοτέλη και επικεφαλής της παράταξης "Απαλλαγή". Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και ήταν επικεφαλής του αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι της βόρειας Χαλκιδικής απέναντι στην εξόρυξη χρυσού και της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης. 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου ΑΑριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου

"Με θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του Τόλη Παπαγεωργίου, Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης "Απαλλαγή", που τον τελευταίο καιρό έδινε μια προσωπική άνιση μάχη, με την ίδια γενναιότητα και υπερηφάνεια που χαρακτήριζαν όλους τους αγώνες του, γεγονός που του αναγνωρίζεται από όλους, είτε συμφωνούσαν, είτε διαφωνούσαν με τις απόψεις και τις επιλογές του.

Ως Δήμαρχος, στο πρόσωπό του δεν αντιμετώπισα έναν αδιάλλακτο πολιτικό αντίπαλο, αλλά έναν συμπολίτη, συνεργάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον οποίο μπορούσα να συζητώ, αντλώντας χρήσιμα στοιχεία ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες μας.

Θα εισηγηθώ, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να παραστεί αυτό σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία - σε συνεννόηση με τους οικείους του εκλιπόντος δεδομένων των έκτακτων περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας - να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στην επόμενη τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Σώματος.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους αγαπημένους του."

 

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χαλκιδικής


«Ο Τόλης Παπαγεωργίου υπήρξε αναμφισβήτητα από τους πρωτεργάτες του κινήματος της Β.Α. Χαλκιδικής "SOS Χαλκιδική" ενάντια στις εξορυκτικές, μεταλλευτικές δραστηριότητες αλλά και μέχρι πρότινος, ένας άοκνος και συνεπής αγωνιστής του. Η απώλειά του στερεί από το κίνημα αλλά και από την τοπική κοινωνία την μαχητικότητά του, την ήρεμη και εποικοδομητική του σκέψη. Δημιουργεί και ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τεκμηριωμένη αντίθεσή όλων όσων συμμετείχαμε - και συμμετέχουμε - στον κοινό αγώνα ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της El Dorado στις Σκουριές και τη Β.Α. Χαλκιδική.
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χαλκιδικής εκφράζει στην οικογένεια του Τόλη Παπαγεωργίου και στα μέλη του κινήματος "SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατό του».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα