Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Η αντίδραση της Δημάρχου Κασσάνδρας για τα τα διαδοχικά lock downs

Με αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά την ανακοίνωση Χαρδαλιά για συνέχιση των περιοριστικών μέτρων στη Χαλκιδική. 

 

Η κ. Χαλκιά επισημαίνει ότι  η κατάσταση στη Χαλκιδική και ειδικά στην Κασσάνδρα με τη διαδοχική ισχύ των αυστηρότατων μέτρων υγειονομικής προστασίας των πολιτών με αφορμή την πανδημία του covid-19, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

 

Η δήμαρχος αναφέρει: 

"Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μου που υποφέρουν οικονομικά από την κρίση που επέφεραν τα διαδοχικά lock downs δηλώνω ότι η Κασσάνδρα πλέον δεν αντέχει άλλη πίεση.

Ήδη, οι δημότες έχουν δει τη σεζόν να καταρρέει και τα έσοδα τους να εκμηδενίζονται.

Και ερωτώ: 

1.Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει σε χρόνο άμεσο και με υπευθυνότητα σε όλα τα παραπάνω καθώς η επιβολή των μέτρων για περισσότερο από έναν μήνα οδήγησε σε οικονομικό ναυάγιο το Νομό και ειδικά την τουριστική αγορά της Κασσάνδρας.

2.Γιατί η Χαλκιδική και η Κασσάνδρα έχουν στοχοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι ενώ κρούσματα παρουσιάζονται σε όλη την Ελλάδα;

Θα απαντήσουν η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ή θα μείνουν μετέωρα τα ερωτήματα αυτά, όπως αναπάντητη και μετέωρη έμεινε και η κοινή επιστολή που συνυπογράψαμε όλοι οι Δήμαρχοι της Χαλκιδικής και ο Αντιπεριφερειάρχης και την αποστείλαμε στον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά;

Αναλογίστηκε ποτέ κανείς στην Κυβέρνηση αν η απαξίωση της επιστολής μας πολλαπλασίασε την αγωνία των πολιτών;

3. Ποια μέτρα οικονομικής στήριξης και φοροελάφρυνσης σχεδιάζει να λάβει η Κυβέρνηση για την οικονομική στήριξη των Χαλκιδικιωτών που επλήγησαν από τα διαδοχικά lock downs;

Είναι εξόχως σημαντικό να μην αφήσει η Κυβέρνηση τους πολίτες αβοήθητους και φυσικά δε θα δεχτούμε να μετακυλήσουν την ευθύνη στήριξής τους στους Ο.Τ.Α της Χαλκιδικής γιατί, δυστυχώς, και αυτό εύχομαι να το αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση, τα Δημοτικά Ταμεία δεν αντέχουν να καλύψουν σχεδόν ούτε τις ανελαστικές δαπάνες.

4. Η υπεύθυνη Πολιτεία οφείλει να υπερασπίζεται στο ακέραιο το ρόλο της και να μη λειτουργεί άκριτα ή άδικα εις βάρος περιοχών που παραμένουν "καθαρές". 

Θα το πράξει; 

Περιμένω.

Η αναστάτωση που προκαλείται στην τοπική κοινωνία και εκφράζεται έντονα από κάθε πλευρά με πρώτο αποδέκτη το Δήμο και τους Δημάρχους πρέπει να λήξει, τώρα."

💻 Ο Δήμος Πολυγύρου ενημερώνει τους πολίτες ότι το Ταμείο για την τρέχουσα εβδομάδα δε θα λειτουργεί, λόγω μετάβασης στη νέα οικονομική χρήση και της απαραίτητης τακτοποίησης των νέων οικονομικών δεδομένων. Μόνο για το συγκεκριμένο διάστημα οι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά και όχι στο ταμείο.

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα