Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αναστέλλεται η λειτουργία του ΔΙΕΚ Πολυγυρου - Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας του Πολυγύρου προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Πολυγυρου, με την αιτιολογία ότι ο αριθμός των σπουδαστών μειώνεται συνεχώς.

 

Το Δημόσιο ΙΕΚ Πολυγύρου λειτουργεί συνεχόμενα πάνω από 25 χρόνια και κατάρτισε επαγγελματικά νέους της ευρύτερης περιοχής.

 

Έντονη ήταν και η αντίδραση της δημοτικής παράταξης "Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο" για την αναστολή λειτουργίας του ΙΕΚ Πολυγύρου. Όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι της παράταξης, οφείλει η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο "να καταγγείλει την προχειρότητα και ίσως την σκοπιμότητα της απόφασης αυτής η οποία, εγείρει σειρά ερωτηματικών για τη μεθόδευση που προηγήθηκε..."

 

Το "Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο" αναφέρει:

" Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά και την αγανάκτησή μας για την εσπευσμένη και πρόχειρη απόφασή του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας του ΔΙΕΚ Πολυγυρου αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής δεδομένης της γενικότερης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα.


Η αναστολή λειτουργίας του ΙΕΚ, με την αιτιολογία ότι ο αριθμός των σπουδαστών μειώνεται συνεχώς, προκαλεί την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, που βλέπει μια αξιόλογη εκπαιδευτική δομή να οδηγείται σε «αδράνεια». Μια δομή η οποία για περισσότερα από 25 ετη, κατάρτισε επαγγελματικά νέους της ευρύτερης περιοχής μας και τους έδωσε τα απαραίτητα εχέγγυα για να βγουν στην αγορά εργασίας του Νομού Χαλκιδικής.



Οφείλει η Δημοτική Αρχή και μαζί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, που γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και σεβόμενοι τους νέους του Δήμου μας, με σχετικό ψήφισμα, να καταγγείλει την προχειρότητα και ίσως την σκοπιμότητα της απόφασης αυτής η οποία, εγείρει σειρά ερωτηματικών για τη μεθόδευση που προηγήθηκε και να εκφράσουμε όλοι μαζί, την έντονη διαμαρτυρία μας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αλήθεια πώς σκοπεύει το Υπουργείο να στηρίξει την επαγγελματική εκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πολυγύρου μετά και από αυτή την απόφαση;

Για τη Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αβερης Αθανάσιος
Γκλαβας Γεώργιος
Τσινας Αργύριος
Σφυρης Ιωάννης
Γιαλιάς Νικολαος"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα