Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Γιατί δεν λειτουργεί ο μοριακός αναλυτής στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής;

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι δεν λειτουργεί ο μοριακό αναλυτής για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής παρεμβαίνει στο θέμα και προχωρά στην κατάθεση ερώτησης στη Βουλή ζητώντας να μάθει του λόγους που κρατούν το υπερσύγχρονο μηχάνημα εκτός λειτουργίας.

 

Η κ. Μάλαμα επισημαίνει ότι η Χαλκιδική χαρακτηρίστηκε ως Νομός με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού, χωρίς να έχουμε δημοσιοποιημένα στοιχεία που να αιτιολογούν αυτή την οριζόντια απόφαση σε ένα Νομό με 88 χωριά, με γεωγραφική διασπορά σε 3 πόδια και 5 δήμους. "Εντούτοις, παρόλο που η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κλιμάκωση των μέτρων στη Χαλκιδική δεν φρόντισε να θωρακίσει το σύστημα υγείας του Νομού"αναφέρει η βουλευτής και συνεχίζει:

 

"Όπως καταγγέλλεται από τους υγειονομικούς λειτουργούς και την ΠΟΕΔΗΝ, ο μοριακός αναλυτής που είχε δωριθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής το προηγούμενο διάστημα βρίσκεται στα υπόγεια του νοσοκομείου σε κούτες, με αποτέλεσμα τα τεστ για τον κορονοϊό να στέλνονται στη Θεσσαλονίκη, με χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων από 2 έως 4 ημέρες.

 

Προχωρούμε στο πλαίσιο αυτό σε άμεση κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, καλώντας τον να εξηγήσει στους πολίτες της Χαλκιδικής και στους υγειονομικούς λειτουργούς του Νομού, γιατί δεν λειτουργεί ο μοριακός αναλυτής στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Η προστασία από τον κορονοϊό αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας και πρέπει άμεσα να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα υγείας της Χαλκιδικής με πράξεις". 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα