Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής για την έξαρση κορωνοϊού στη Χαλκιδική

Μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ  είναι σαφές ότι υπάρχει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων με εκτεταμένη διασπορά σε αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής.


Τo θετικό είναι ότι η πλειονότητα είναι ασυμπτωματικοί και πολύ λίγοι χρειάστηκαν να νοσηλευτούν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό μπορεί να ανατραπεί από  στιγμή σε στιγμή και για αυτό όλοι οι πολίτες και το κράτος θα πρέπει να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση διότι η ανακοπή της επιδημίας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ο πυρήνας της αντιμετώπισης βρίσκεται κυρίως στην αλλαγή της  ανθρώπινης  συμπεριφοράς. 

Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν  κατανοητά τα εξής:

 
 - Το νόσημα έχει ύπουλη εικόνα και  στους περισσότερους εμφανίζεται με ήπια συμπτώματα που δεν τα δίνει κανείς  σημασία, όπως πονόλαιμος, δέκατα, καταρροή, πόνο στους μυς, ανοσμία.

 - Τηρείτε τις αποστάσεις και τα μέτρα ανεξαιρέτως οικειότητας. Η οικειότητα είναι παραπλανητική.

 - Αποφεύγετε το συγχρωτισμό σε κέντρα διασκέδασης και εκδηλώσεις.

 - Διατηρείτε τους κανόνες υγιεινής και τηρείται τις οδηγίες για την μάσκα σύμφωνα με το ΦΕΚ τεύχος Β 31/7/ 2020 αριθμός  3162.
 
- Εάν έρθετε σε επαφή με κρούσμα απευθυνθείτε στο ιατρό σας ή στον ΕΟΔΥ ή ενημερωθείτε από το παρακάτω link https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/covid-19-diaxeirisi-epafon.pdf.

- Απαιτείστε  από τους άλλους να τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις  όταν είναι μαζί σας.

- Όσοι είναι θετικοί στον ιό, παρ’ όλο που είναι ασυμπτωματικοί, θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες απομόνωσης όσο και εάν τους φαίνεται παράλογο  διότι αποτελούν εστίες διασποράς. Η αυτόβουλη παραβίαση της καραντίνας αποτελεί ποινικό αδίκημα.


Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία η διατήρηση των κοινωνικών συνηθειών, όπως τις γνωρίζαμε, δεν μπορούν να είναι όπως τις γνωρίζαμε έως τώρα.

Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο που μπορεί να εφαρμόσει η πολιτεία είναι πάλι ένα lockdown που όμως θα  γονατίσει οικονομικά την περιοχή μας.

Κάποιοι  εάν δεν προσέχετε  μπορεί να βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να είστε υπεύθυνοι για την νοσηλεία κάποιου οικείου ή αγαπητού σας προσώπου. 

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση για αυτό όσες οικογένειες έχουν άτομο θετικό σε Covid 19 πρέπει να τηρούν τους κανόνες της απομόνωσης με ευλάβεια.

Μέχρι τώρα τα η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη διότι κάποιοι προνόησαν να μας προστατέψουν, από ότι φαίνεται δεν θα υπάρξουν ξανά τέτοιες ευκαιρίες οπότε το μόνο που μένει είναι να φερθούμε έξυπνα, συνετά και με αίσθημα ευθύνης προς τις οικογένειες μας και του διπλανούς μας.

Μη περιμένετε ότι  η Πολιτική προστασία ή ο ΕΟΔΥ ή οποιοσδήποτε  άλλος θα σας σώσει. Η προστασία  του εαυτού σας και της οικογένειας σας είναι καθαρά δική σας ευθύνη, οι φορείς αυτοί απλώς βάζουν το πλαίσιο και εσείς το τηρείται.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα