Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στα 50 τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο της Χαλκιδικής

Η είδηση για κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο τυποποίησης ελιάς στις Καλύβες ήταν γνωστή εδώ και μέρες στη Χαλκιδική. 

 

Εξάλλου το γεγονός συζητήθηκε και χθες στην έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά και Τιόδρα

Αρχικά δύο γυναίκες που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Αλβανία βρέθηκαν θετικές στον ιό. Η εταιρεία πραγματοποίησε τεστ σε όλους τους εργαζομένους και διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του εργοστασίου, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι από τους 300 εργαζομένους, βρέθηκαν θετικοί οι 50, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς ουδείς είχε σοβαρά συμπτώματα της νόσου.

Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω του OPEN η νομική σύμβουλος της εταιρείας, Κατερίνα Λιολιοπούλου. Όπως είπε, «είναι όλοι σε καραντίνα στα σπίτια τους. Έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς, δηλαδή τα μέλη των οικογενειών, παρ’ όλο που δεν εργάζονται στην εταιρεία μας».

 

 

Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Ματέας καταγγέλλει φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού. 

 

"Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και μετά την παραδοχή πως ο αριθμός των φορέων κορωνοϊού στην επιχείρηση επεξεργασίας τροφίμων ανέρχεται σε 50, εμφανίζονται φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού και σχόλια που επιρρίπτουν ευθύνες 

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι εργαζόμενοι είναι είτε ασυμπτωτικοί είτε με ελαφρά συμπτώματα, πλην ενός ατόμου που νοσηλεύεται προληπτικά σε νοσοκομείο αναφοράς, έχει υποκείμενα νοσήματα, αποτελεί στενή επαφή φορέα και δεν είναι εργαζόμενος στην εταιρεία. 

Φυσικά και τα 50 κρούσματα δεν είναι όλα κάτοικοι της Ορμύλιας, αλλά στην πλειονότητά τους προέρχονται από τα γύρω χωριά του εργοστασίου. 

Η αντίδραση μετά το εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων ήταν και άμεση και η πλέον ενδεδειγμένη και από την εταιρεία και απο τους υγειονομικά υπευθύνους .

Τηρώντας τα προβλεπόμενα, αποστάσεις, μάσκες όπου επιβάλλεται και υγιεινή των χεριών όλα θα πάνε κατ" ευχήν. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού ούτε βέβαια και περιθώρια εφησυχασμού.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους νοσούντες|". 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα