Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αίτημα για αναβάθμιση του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών και ίδρυση Λιμενικού φυλακίου στη Ν. Καλλικράτεια

Την αναβάθμιση του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών σε Λιμεναρχείο και την ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στη Ν. Καλλικράτεια ζητά με την 177/2020 ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Προποντίδας καταθέτοντας σχετικό αίτημα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.



Στη σχετική εισήγηση του ο Δημάρχος Μ. Καρράς ανέφερε ότι στα όρια αρμοδιότητας του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μουδανιών ανήκουν τρεις (3) Δήμοι του νομού μας (Ν. Προποντίδα, Κασσάνδρα και Πολύγυρος) εντός των οποίων λειτουργούν τέσσερα αστυνομικά τμήματα (Ν. Μουδανιά, Ν. Καλλικράτεια, Κασσάνδρα και Πολύγυρο), που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες διαβιβάζουν πολλά περιστατικά στο ένα και μοναδικό λιμενικό τμήμα των Ν. Μουδανιών. Επίσης, σημαντικά στοιχεία που συνηγορούν ακόμη στην αναβάθμιση του Λιμενικού Τμήματος σε Λιμεναρχείο είναι:



1. Η μεγάλη εξυπηρετούμενη έκταση
2. Η ύπαρξη πέντε (5) λιμένων εκφόρτωσης αλιευμάτων:
3. Ο μεγάλος αριθμός δραστηριοποιούμενων εμπορικών πλοίων και σκαφών αναψυχής
4. Ο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής (56).
5. Η εξυπηρέτηση οκτώ (8) καταδυτικών κέντρων.
6. Ο μεγάλος αριθμός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
7. Ο μεγάλος αριθμός καταλυμάτων
8. Ο μεγάλος αριθμός τουριστών
9. Ο αριθμός των λουτρικών εγκαταστάσεων και ναυαγοσωστών
10. Η ύπαρξη τριών (3) Χερσαίων ζωνών λιμένα και τυχόν εξομοιούμενων με αυτές
11. Ο μεγάλος αριθμός εγγεγραμμένων σκαφών στα λεμβολόγια

Αν σε όλα αυτά προστεθούν τα συχνά και πολλά περιστατικά πνιγμού, έρευνας, διάσωσης κ.τ.λ., καθώς και τα πολλά ποινικά περιστατικά που έχει να χειριστεί, οδηγούν στην άμεση ανάγκη αναβάθμισης του λιμενικού τμήματος σε λιμεναρχείο και ταυτόχρονα ίδρυσης Λιμενικού Φυλακίου στη Ν. Καλλικράτεια, ώστε να μειωθούν οι αποστάσεις.

Αν γίνει αποδεκτό το αίτημα θα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την πληθώρα των περιστατικών και να βελτιώσει τον χρόνο επέμβασης αλλά και την αποτελεσματικότητά του. Επίσης, θα βελτιωθεί σημαντικά η εξυπηρέτηση των επαγγελματιών αλιέων (περισσότεροι από 250), οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν για τα έγγραφα που χρειάζονται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης (το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες, που επιθυμούν να εκδώσουν άδεια ταχύπλοου).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα