Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σώθηκε 3χρονο κοριτσάκι από πνιγμό στο Πευκοχώρι

Ένα 3χρονο κοριτσάκι διέφυγε για λίγα μόνο λεπτά της προσοχής των γονιών του και βρέθηκε να επιπλέει χωρίς αναπνοή και με κεντρική κυάνωση σε πισίνα του Πευκοχωρίου.

 

Άμεσα ειδοποιήθηκε το 166 και ο ιδιώτης ιατρός, Κωνσταντίνος Λαζαρίδης.

 

Στο σημείο κατέφθασαν 2 γιατροί και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι ξεκίνησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

 

Μετά από μερικούς κύκλους ΚΑΡΠΑ, η 3χρονη μικρούλα ξεκίνησε να αναπνέει και πάλι!!!

 

Η αλυσίδα επιβίωσης συνεχίστηκε με την άφιξη εθελοντών Κασσάνδρας, με την προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ, του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρειας και του προσωπικού επειγόντων του Νοσοκομείου Πολυγύρου.

 

"Όσο κι αν προσέχουμε τα παιδιά μας, είναι λογικό πως κάποια στιγμή μπορεί να διαφύγουν της προσοχής μας. Όσο μπορούμε να σκεφτόμαστε πως το κακό θέλει μόνο λίγα δευτερόλεπτα ή ελάχιστα λεπτά. Ο Κωνσταντίνος είναι γνωστός εκπαιδευτής του Kids Save Lives και της ΕΕΕΠΦ, είναι το τρίτο θύμα ανακοπής που επιστρέφει στη ζωή από τα χέρια του χάρη στην ζωτικής σημασίας έγκαιρη ανταπόκριση του και ειδικά χάρη στην τεράστια καρδιά που διαθέτει", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομάδα  "KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα