Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συμβολικό κλείσιμο του Διοικητηρίου της ΠΕΧ από τους εργαζόμενους

Το κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής έκλεισαν συμβολικά οι εργαζόμενοι για δύο ώρες.  

Από τις 10:00 π.μ.  μέχρι 12 μ. δεν λειτούργησαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση της Περιφερειακής Ενότητας.

"Πρόθεσή μας είναι η παροχή της βέλτιστης ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες και η άμεση και ικανοποιητική εξυπηρέτησή τους. Το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών δυστυχώς δυσχεραίνει το έργο των υπαλλήλων που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους και τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας τους είναι αδύνατο πλέον να ανταπεξέλθουν σ’ όλα τα καθήκοντά τους" αναφέρουν οι υπάλληλοι της ΠΕΧ.

Στο μεταξύ, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Τοπικό Τμήμα Π.Ε. Χαλκιδικής, είχαν συνάντηση με το βουλευτή Χαλκιδικής Απ.Πάνα, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της υποστελέχωσης της Π.Ε. Χαλκιδικής.


Οι εκπρόσωποι ανέφεραν, πως στις 4 Δ/σεις της ΠΕ.Χ.  εργάζονται μόνο 78 υπάλληλοι οι οποίοι ναι μεν καταβάλλουν το μέγιστο δυνατό των προσπαθειών τους, παρέχοντας υπηρεσίες προς του πολίτες, αλλά δυστυχώς λόγω των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα καθήκοντά τους.


Η κατάσταση επιδεινώνεται, δεδομένης της γεωμορφολογίας της Χαλκιδικής, καθώς αποτελείται από μια αρκετά μεγάλη ορεινή ζώνη και τεράστιο μήκος ακτογραμμών. Μάλιστα η ιδιαιτερότητα της Χαλκιδικής, ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός, επιβάλλει την άρτια παροχή υπηρεσιών, που αφορά μεταξύ άλλων υγειονομικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκδόσεις αδειών λειτουργίας διαφόρων χώρων και περιβαλλοντικούς ελέγχους κάτι που δυστυχώς παρακωλύεται λόγω της υποστελέχωσης.

Ο Βουλευτής επισημαίνει : «Η έλλειψη υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής δυστυχώς, εμποδίζει όχι μόνο την εξυπηρέτηση των πολίτων και των χιλιάδων τουριστών της περιοχής μας, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. Είναι δεδομένο, πως έπειτα από την επικοινωνία μας με το Σύλλογο των Εργαζομένων της ΠΕ.Χ θα πραγματοποιήσω άμεσα σειρά ενεργειών και επαφών με αρμόδιους φορείς, καθώς πρόκειται για τη στελέχωση μιας Περιφερειακής Ενότητας ειδικών συνθηκών, που οφείλει να είναι πλήρως επανδρωμένη με υπαλλήλους και να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ευρύ κοινό».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα