Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κινητοποίηση των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Σε συμβολικό κλείσιμο του κτηρίου του Διοικητηρίου της ΠΕΧ προχωρούν την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 από 10:00 π.μ.  μέχρι 12 μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι για την υποστελέχωση της Περιφερειακής Ενότητας.

Σε ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εγραζομένων επισημαίνονται τα εξής:

 

"Ο Νομός Χαλκιδικής είναι ένας νευραλγικός Νομός για πολλούς τομείς της οικονομίας, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ο τουρισμός και άλλα. Το γεωργικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο του Νομού μας είναι σημαντικό καθώς στο Νομό μας επιχειρούν μεγάλες μονάδες παραγωγής και μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, καθώς και μονάδες ζωικής παραγωγής και συναφών προϊόντων. Καθότι είναι παραθαλάσσιος Νομός έχει αναπτυγμένη αλιεία και πολλές μονάδες εμπορίας και παραγωγής αλιευτικών προϊόντων. Η γεωμορφολογία του Νομού είναι πολύ χαρακτηριστική καθώς αποτελείται από...


αρκετά μεγάλη ορεινή ζώνη και τεράστιο μήκος ακτογραμμών με αποτέλεσμα οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών της Χαλκιδικής να είναι μεγάλες και οι δρόμοι δύσβατοι και επικίνδυνοι. Τους περισσότερους μήνες του χρόνου η Χαλκιδική υποδέχεται πάνω από 1.500.000 εκατομμύριο τουρίστες και για να διατηρήσουμε την καλή εικόνα του Νομού μας και να διαφημίσουμε την Ελλάδα ως έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως πρέπει να παρέχουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες , όπως υγειονομικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκδόσεις αδειών λειτουργίας διαφόρων χώρων, περιβαλλοντικούς ελέγχους κ.λ.π.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελείται από επτά Νομούς που το εργασιακό δυναμικό τους ανέρχεται ως εξής:
 1. Στην Νομό Θεσσαλονίκης 901 υπάλληλοι,
2. Στο Νομό Ημαθίας 155 υπάλληλοι,
3. Στο Νομό Κιλκίς 136 υπάλληλοι,
4. Στο Νομό Πέλλας 154 υπάλληλοι,
5. Στο Νομό Πιερίας 129 υπάλληλοι,
6. Στο Νομό Σερρών 245 υπάλληλοι &
7. Στο Νομό Χαλκιδικής μόνο 78 υπάλληλοι.

Πρόθεση των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής είναι η παροχή της βέλτιστης ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες και η άμεση και ικανοποιητική εξυπηρέτησή τους. Το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών δυστυχώς δυσχεραίνει το έργο των υπαλλήλων που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους και τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας τους είναι αδύνατο πλέον να ανταπεξέλθουν σ’ όλα τα καθήκοντά τους.

Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. του ΤοΤ Χαλκιδικής του ΣΕΠΕΚΕΜ, μεταφέροντας την δικαιολογημένη αγωνία όλων των υπαλλήλων της Π.Ε.Χ. (δηλαδή μόλις 78 προσώπων, που βαίνουν συνεχώς μειούμενα) αλλά και την πικρία τους για την αδιέξοδη και ψυχοφθόρα υπηρεσιακή κατάσταση την οποία βιώνουν καθημερινά και για την οποία εκείνοι δεν φέρουν καμία ευθύνη, ενώ παράλληλα δεν βλέπουν να έχει υπάρξει - ή να έχει έστω προταθεί - κάποια αποτελεσματική λύση, παρόλες τις συνεχείς έγγραφες διαμαρτυρίες και επισημάνσεις στην πολιτική ηγεσίας της Π.Ε.Χ, προχωρά σε συμβολικό κλείσιμο του κτηρίου του Διοικητηρίου την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 από 10:00 π.μ.  μέχρι 12 μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση της Περιφερειακής μας Ενότητας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα