Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υποβολή αιτήσεων στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής σταφυλιών

Οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής σταφυλιών για την περίοδο 2019- 2020, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου 2020.



Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από τα κάτωθι απαιτούμενα δικαιολογητικά, ήτοι:
α) Αντίγραφο αμπελουργικού μητρώου
β) Αντίγραφο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2020, στην οποία είναι καταγεγραμμένα τα εν δυνάμει επιλέξιμα αμπελοτεμάχια προς οικονομική στήριξη.
γ) Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
δ) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου
φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
ε) Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.


Ως «πρώιμη συγκομιδή» νοείται η ολική καταστροφή ή απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει με επακόλουθο εκμηδενισμό της απόδοσης της σχετικής έκτασης.
Δικαιούχοι της στήριξης του προγράμματος είναι Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, που καλλιεργούν οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου σε αμπελοτεμάχια εγγεγραμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο.


Το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο σε αμπελοτεμάχια τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1. είναι φυτεμένα με τις οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που εμπεριέχονται στον Πίνακα 1 του άρθρου 9 της ΥΑ 1600/163029/22-6-2020.
2. είναι καταχωρισμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο.
3. έχουν υποβληθεί από τους παραγωγούς γι’ αυτά αλλά και για το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης, δηλώσεις συγκομιδής ή και δηλώσεις παραγωγής σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου αίτησης στο πρόγραμμα.
4. έχει υποβληθεί γι’ αυτά Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος.
5. έχουν τηρηθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης.
6. το μέγεθος της φυτεμένης τους έκτασης είναι ίσο ή μεγαλύτερο του ενός (1) στρέμματος, όπου φυτεμένη έκταση αμπελώνα εννοείται η έκταση βάσει του άρθρου 44 του Καν. (Ε.Ε) 1150/2016.
7. έχουν φυτευθεί πριν από το έτος 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Χαλκιδικής 2371351270 / 433.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα