Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Την ανάδειξη της "Επανάστασης της Χαλκιδικής" ζήτησε ο δήμαρχος Μ. Καρράς

Την ανάδειξη της Επανάστασης της Χαλκιδικής και της μάχης που είναι γνωστή ως “Ολοκαύτωμα ή Χαλασμός της Κασσάνδρας” ζήτησε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς με έγγραφό του προς στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Κειμένου Συναντίληψης και Συνεργασίας, που συνυπέγραψαν η ΚΕΔΕ με την “Επιτροπή 2021”.



“Είναι απαραίτητο να καλυφθεί το ιστορικό κενό που υπάρχει και να δοθεί η πρέπουσα σημασία και τιμή στους προγόνους μας Χαλκιδικιώτες κατά τον αγώνα ενάντια στους Τούρκους το 1821. Μπορεί η Επανάσταση να έληξε άδοξα και θλιβερά με το “Ολοκαύτωμα ή Χαλασμό της Κασσάνδρας” στη διώρυγα της Ποτίδαιας, στις 14 Νοεμβρίου 1821, αλλά η συμβολή των ηρώων του τόπου μας ήταν ιδιαίτερης σημασίας στην πορεία και στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Γι' αυτό και ζήτησα με έγγραφό μου να περιληφθεί η Επανάσταση της Χαλκιδικής σε όλες τις δράσεις της “Επιτροπής 2021”, καθώς και κατέθεσα πρόταση συγκεκριμένα για ανάδειξη του “Ολοκαυτώματος ή Χαλασμού της Κασσάνδρας” (ψηφιακή αναπαράσταση, εκδηλώσεις, ομιλίες, συμμετοχή σχολείων κ.ά.), η οποία έγινε στα διοικητικά όρια του Δήμου μας” δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα