Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αποκλεισμένοι στα σύνορα οι Σέρβοι τουρίστες - Διαμαρτυρίες από τη Χαλκιδική

Η ξαφνική απόφαση των ελληνικών αρχών να μην επιτρέψουν σε Σέρβους πολίτες να εισέλθουν στην Ελλάδα για διακοπές δημιούργησε σήμερα τεράστια προβλήματα και διαμαρτυρίες. Η χώρα μας αποφάσισε αιφνίδια να παραμείνουν κλειστά τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας έως το τέλος του Ιουνίου.

 

Εκατοντάδες Σέρβοι τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, επειδή οι Έλληνες συνοριοφύλακες δεν τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές. 

 

Ο σερβικός τύπος περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τόνισε ότι η χώρα του είχε λάβει μία υπόσχεση από τις ελληνικές αρχές, το ότι τα σύνορα θα ανοίξουν για τους τουρίστες από τις 15 Ιουνίου.  

 

Στο μεταξύ οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Χαλκιδική είναι οργισμένοι, καθώς περίμεναν πως και πως τους Σέρβους που είχαν κάνει κρατήσεις από τη Δευτέρα. 

 

Σοκαρισμένοι οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων στη Χαλκιδική

 

 Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο halkidikinews.gr χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη.

 

" Πραγματικά είμαστε σοκαρισμένοι μετά τα σημερινά απαράδεκτα γεγονότα και για την μη έγκυρη ενημέρωση μας! Δυστυχώς μόλις αρχίζει να κλείνει η μεγαλύτερη δύναμη του οδικού τουρισμού για την χώρα μας. Υπάρχουν τουρίστες, οι οποίοι έκαναν 450 χλμ. μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τους στείλαμε πίσω, αφού είχαν πάρει διαβεβαίωση από την πρεσβεία μας ότι μπορούν να ταξιδεύουν".

 

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαϊωάννου πέρασαν μόνο Βούλγαροι και Ρουμάνοι, οι οποίοι δέχτηκαν και sms στο κινητό για 7/ήμερη αυτοαπομόνωση!

 

 

"Έχει δημιουργηθεί τρομερό πρόβλημα και όλα τα μέσα στο Βελιγράδι παίζουν ασταμάτητα την απαράδεκτη στάση μας. Είναι πραγματικά εξοργισμένοι οι Σέρβοι τουρίστες, οι οποίοι ήθελαν να μας στηρίξουν! Ευχόμαστε τα πράγματα άμεσα να αντιστραφούν προς το καλύτερο! Έπρεπε να μας είχαν ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα για να τους λέγαμε να μην ξεκινήσουν" ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου. 

 

Δηλώσεις με αιχμές

 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος σχολίασε: 

«Καθόλου καλή εξέλιξη, η οποία έφερε μόνο αναστάτωση και δυσφήμιση για την Βόρεια Ελλάδα. Αδιανόητο την τελευταία στιγμή 14/6 απόγευμα να αλλάζουν τα δεδομένα! Η σεζόν COVID 19 δείχνει ότι θα είναι ''πολεμική'' για όλους!!». 

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης ανέφερε: 

" Αναμφισβήτητα αυτό που συνέβη σήμερα στα σύνορα μας, με τους αδελφούς μας Σέρβους πολίτες που ερχόταν για διακοπές στην χώρα μας είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Από το μεσημέρι γίνονται κινήσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας από διάφορους φορείς, για να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα αν αυτό είναι δυνατό. Άς ελπίσουμε ότι αύριο θα έχουμε κάτι θετικό". 

 

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σχολίασε:

" Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να απαγορεύσει αιφνίδια, την Κυριακή το βράδυ την είσοδο στην Ελλάδα οδικώς σε Σέρβους τουρίστες. Υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει με τον Σέρβο ομόλογο του ότι θα επιτραπεί το άνοιγμα του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες, ταυτόχρονα μαζί με την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Όμως, μετά από ευρωπαϊκή μη δεσμευτική οδηγία (όπως ισχύει με όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες) της 11ης Ιουνίου, η Ελλάδα ανέβαλε το άνοιγμα του τουρισμού σε πολίτες της Σερβίας, μέσα όμως από απόφαση που δημοσίευσε σε ΦΕΚ χθες το βράδυ. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι ενήμεροι για αυτή την αλλαγή ούτε οι Σέρβοι τουρίστες, ούτε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, ούτε όμως κι οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής που περίμεναν σήμερα αφίξεις. Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο τουρισμού που με την ανευθυνότητα τους καταστρέφουν τον τουρισμό της Χαλκιδικής" 

 

 φώτο: blic


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα