Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σύσκεψη με το Νίκο Χαρδαλιά στον Πολύγυρο για την πυροπροστασία -ΦΩΤΟ-

Στη Χαλκιδική επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Στη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Γιώργο, τους Δημάρχους Α. Ζωγράφο, Μ. Καρρά, Στ. Βαλιάνο, Αν. Χαλκιά και Κυπ. Ντέμπλα και ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού και της Αστυνομίας συζητήθηκαν θέματα Πολιτικής Προστασίας, κορωνοϊού και πυρκαγιών. 

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εκτίμηση της κατάστασης στον απόηχο της προχθεσινής πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος, αλλά και η ολοκληρωμένη αποτίμηση των μέτρων δασοπυρόσβεσης για τη θωράκιση της περιοχής της Χαλκιδικής και ειδικά μετά την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας για την σύσταση και λειτουργία έξι νέων εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στην περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος δήλωσε:

"Η επίσκεψη του Υφυπουργού Ν.Χαρδαλιά, αρμοδίου για την Πολιτική Προστασία της χώρας στην έδρα της ΠΕΧ και η παρουσία του Περιφερειάρχη Απ.Τζιτζικώστα με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων φορέων του Νομού, σήμανε και την έναρξη της περιόδου επιφυλακής(ειδικά μετά την προχθεσινή πυρκαγιά του Αγίου Όρους) για την καλοκαιρινή περίοδο. Η Πολιτεία, σύμφωνα με του Υφυπουργό, θα αυξήσει την ετοιμότητα ενεργοποιώντας έξη (6) νέα πυροσβεστικά κλιμάκια.Από την πλευρά μας θα κάνουμε όπως πάντα το καθήκον μας.Εκφράζοντας τις ευχαριστίες προς όλους εύχομαι να έχουμε ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι!"

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα