Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συναντήσεις του Απ.Πάνα με τους Δημάρχους της Χαλκιδικής

Θεσμικές συναντήσεις με τους Δημάρχους της  Χαλκιδικής είχε ο βουλευτής Απόστολος Πάνας και συγκεκριμένα με το δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, Σιθωνίας, Κυπαρίσσση Ντέμπλα, Ν.Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο και συζητήθηκαν ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ ο Βουλευτής ενημερώθηκε και για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες των Δημοτικών Αρχών.


Σε πρώτο πλάνο έγινε συζήτηση, για το πως η αυτοδιοίκηση χειρίστηκε την πανδημία και τα επιμέρους θέματα, που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον με τον τρόπο αντιμετώπισης των χώρων εστίασης από τους Δήμους. Η ενημέρωση ακόμη, αφορούσε εκτός από τον προγραμματισμό των Δήμων για την τρέχουσα περίοδο, τα επιμέρους ζητήματα λειτουργίας των Ο.Τ.Α., τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, τη δυσκολία απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων από την Πολιτεία καθώς και θέματα ανάπτυξης κοινωνικών δομών. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η ανάπτυξη των παραλιακών  μετώπων, το πάγιο αίτημα της κατασκευής νέων οδικών  αξόνων, καθώς και η βελτίωση των υφιστάμενων οδών εντός πόλεων και χωριών, οι αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης, οι κατασκευές αποχετεύσεων στα χωριά και η λειτουργία βιολογικών καθαρισμών.



Πιο συγκεκριμένα με το δήμαρχο Πολυγύρου η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εκκρεμείς μελέτες για έργα υποδομών στο Δήμο που έχουν κατατεθεί στο Υπ.Υποδομών. Συζητήθηκαν επίσης, τα θέματα που αφορούν το υφιστάμενο οδικό δίκτυο στο Δήμο και τη σύνδεση των κοινοτήτων με την Πρωτεύουσα καθώς και η επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, για την οποία ο Βουλευτής έχει παρέμβει και Κοινοβουλευτικά στο Υπ.Πολιτισμού.



Η δήμαρχος Κασσάνδρας ενημέρωσε το βουλευτή για τα αναπτυξιακά έργα, που έχει ανάγκη η περιοχή και μάλιστα το μείζον ζήτημα της υδροδότησης της Κασσάνδρας σύμφωνα με τη μελέτη που έχει κατατεθεί για το επικείμενο φράγμα του Χαβρία. Ένα σημαντικό έργο ανακούφισης για τους κατοίκους όχι μόνο της Κασσάνδρας αλλά και ολόκληρης της Χαλκιδικής. Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα της επαναλειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων της Κασσάνδρας.



Με το δήμαρχο Ν. Προποντίδας συζητήθηκε η αναπροσαρμογή της τουριστικής προβολής του Δήμου εξαιτίας της πανδημίας και η εκ νέου προσέλκυση οδικού τουρισμού από περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας κυρίως των περιοχών των Βαλκανίων. Ο Βουλευτής παράλληλα, ενημερώθηκε για τη πορεία των έργων υποδομών που υλοποιούνται στο Δήμο, ενώ ζήτησε από το δήμαρχο ειδική μέριμνα για τα καταστήματα εστίασης και την διευκόλυνση των επιχειρηματιών.



Ο δήμαρχος Σιθωνίας ενημέρωσε το Βουλευτή για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις φυσικές καταστροφές και τονίστηκε η άμεση ανάγκη χρηματοδότησης του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν καθώς το τελευταία ο Δήμος Σιθωνίας έχει επανειλημμένα πληγεί από ανάλογες καταστροφές.



Από το δήμαρχο Αριστοτέλη παρουσιάστηκαν οι κύριες κατευθύνσεις του προγράμματος  της τουριστικής προβολής του Δήμου. Συζητήθηκαν επίσης λύσεις για το δυσχερές οδικό δίκτυο της περιοχής και τονίστηκε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται να προβεί ο Δήμος σε νέες μελέτες. Παράλληλα τέθηκε από το βουλευτή το ζήτημα του Α.Τ.  Αριστοτέλη της Ιερισσού καθώς και του Υποθηκοφυλακείου. Ο βουλευτής επισήμανε, πως τόσο για το ζήτημα του Α.Τ. πριν λίγους μήνες, όσο και πρόσφατα για το Υποθηκοφυλακείο, έχει προβεί σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Επιπλέον, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης των δημοτών και της ενίσχυσης των υπαρχόντων δομών της περιοχής.

Ο κ. Πάνας δήλωσε : «Είναι μια περίοδος ανασυγκρότησης και αναδιάταξης δυνάμεων από την πλευρά και των Δημοτικών Αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, οι Δήμοι οφείλουν να αφουγκραστούν τη δύσκολη περίοδο και να διευκολύνουν τους επιχειρηματίες με τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών, για την ομαλότερη διεξαγωγή της μετέπειτα περιόδου. Προσωπικά ενημέρωσα τους δημάρχους της Χαλκιδικής για τις παρεμβάσεις μου στη Βουλή για πολλά από τα ζητήματα που τους απασχολούν. Χαίρομαι που εισέπραξα θετικό κλίμα από τις συναντήσεις και από την πλευρά τους. Έχοντας άξονα την ευημερία του τόπου, είμαι στη διάθεση κάθε Δημοτικής Αρχής για να συνεχίσω να συνδράμω με την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα στην προώθηση των ζητημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης τη δύσκολη αυτή περίοδο».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα