Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρηγόρης Τάσιος: Έχουμε μία απόλυτη αβεβαιότητα -VIDEO-

Στην εκπομπή του Mega για τον κορωνοϊό και τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα, μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

 

«Έχουμε μία απόλυτη αβεβαιότητα. Η πανδημία έχει φέρει ανατροπή. Αυτή την περίοδο θα έπρεπε να έχουμε πολύ κόσμο, αλλά είμαστε άδειοι, με μηδέν έσοδα. Μέχρι τις 31 Μαΐου είμαστε κλειστά, και από εκεί πέρα όταν ανοίξει η σεζόν έχουμε πολλά ζητήματα. Αν θα ανοίξουν τα σύνορα, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, τα υγειονομικά πρωτόκολλα κλπ», ανέφερε ο κ. Τάσιος.

«Αν θα έχουμε ένα κρούσμα, θα πρέπει να απομονωθεί, θα πρέπει να γίνει απολύμανση, να γίνει ιχνηλάτηση, και αυτό δεν το καλύπτει καμία αστική και ποινική ευθύνη. Πρέπει να δούμε αυτά τα κριτήρια. Αλλά χωρίς αεροπορικές πτήσεις και χωρίς άνοιγμα των συνόρων, δεν έχουμε αντικείμενο. Αν θέλουμε ο τουρισμός να δουλέψει του χρόνου θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την πολιτεία και βοήθεια», πρόσθεσε ο ίδιος.



«Χωρίς πιστοποιητικό, που πιστοποιεί τον πελάτη ότι είναι υγιής, θα υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Επίσης ο ίδιος πελάτης θα κυκλοφορήσει. Έχουμε σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες. Να βάλουμε στο διάλογο σύντομα τα ζητούμενα που υπάρχουν και να δούμε τι θα γίνει την επόμενη σεζόν», τόνισε ο κ. Τάσιος.



«Θα χρειάζεται απολύμανση στα δωμάτια μόλις φεύγει ένας πελάτης. Επίσης λόγω συνωστισμού δεν μπορούμε να έχουμε πληρότητα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, πρέπει να έχουμε και plan B», είπα ακόμα.

«Τα μέτρα είναι στο διάλογο και μέχρι τις 10-15 Μαΐου θα έχουν μπει στο τραπέζι για να δούμε αν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε», κατέληξε ο κ. Τάσιος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα