Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μηνύματα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ένα στεφάνι με κόκκινα λουλούδια κατέθεσε στον Πολύγυρο ο Οργανωτικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Γιάννης Βούλγαρης. 

Ο ίδιος σχολίασε: 

"Το καθήκον μας εκτελέσαμε για ακόμη μια χρόνια πλάι στους ανθρώπους που γράψαν ιστορία με αίμα και σάρκα.

Καλό μήνα με υγεία αλληλεγγύη και υπομονή σε όλο τον κόσμο.

«ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ»"

Μήνυμα βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα

«Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ιδιαίτερη, όχι μόνο γιατί όλη η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και επειδή η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται εκ νέου μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, που μείωσε κατακόρυφα το εισόδημα του μέσου Έλληνα, αύξησε δραματικά την ανεργία, οδήγησε σε λουκέτο πλειάδα επιχειρήσεων και ανέτρεψε συνολικά τις εργασιακές σχέσεις.

Τώρα είναι μπροστά μας μια νέα κρίση, που θα αλλάξει και πάλι τα δεδομένα στην καθημερινότητα, στην εργασία αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Τώρα ακόμα πιο δυναμικά πρέπει να διεκδικήσουμε τα όσα δικαιούμαστε αλλά πρέπει και να διαφυλάξουμε, όσα με κόπο καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Μέσα από τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής πρότασης και την προσαρμογή στις νέες συνθήκες, είμαστε εδώ, με πρόθεση για διάλογο και συναίνεση, να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία, με σεβασμό στον άνθρωπο, στον εργαζόμενο, σεβόμενοι την παρακαταθήκη όσων πάλεψαν για πολλά από αυτά που εμείς σήμερα θεωρούμε δεδομένα.

Τους αγώνες αυτούς θυμόμαστε και τιμάμε σήμερα!"

 

Μηνύματα για την Εργατική Πρωτομαγιά έστειλαν οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής, καθώς η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων.

 

Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος

"Με σεβασμό στους αγώνες της εργατικής τάξης και αισιόδοξες σκέψεις για καλύτερες μέρες. Σας εύχομαι καλό μήνα, καλούς αγώνες ,υγεία κι δύναμη".

 

Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά

"Συνυφασμένη με τους αγώνες του εργατικού κινήματος για εργασιακή δικαιοσύνη και ελευθερία. Στέκουμε προσοχή,με σεβασμό στους εργατικούς αγώνες που έχουν καταγραφεί από την Ιστορία. Αγώνες που βάφτηκαν με το αίμα των εργατών. Αγώνες διαχρονικούς σε αντίξοες συνθήκες ενάντια στο Κεφάλαιο και στους δικούς του, επίπονους όρους. Σήμερα, η εργατική πρωτομαγιά τιμάται εν μέσω μιας επίσης δύσκολης συνθήκης. Της συνθήκης που επιβάλλει ο αγώνας για επιβίωση με ορατό τον κίνδυνο του πολλαπλασιασμού του δείκτη ανεργίας. Οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά,αναλαμβάνοντας σοβαρές πρωτοβουλίες για αντίσταση στο κύμα ανεργίας. Για αντίσταση στην επερχόμενη φτώχεια και για δημιουργία συνθηκών κοινωνικής ευημερίας. Η Πρώτη Μαΐου επίσης δε θα γιορταστεί φέτος με την ανεμελιά των προηγούμενων χρόνων. Μας βρίσκει μέσα στο σπίτι συμμορφωμένους με τις επιστημονικές οδηγίες κατά του covid-19. Παραμένουμε αισιόδοξοι. Παραμένουμε δυνατοί και ενεργοί. Χρόνια πολλά"

 

Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας

"Η φετινή Πρωτομαγιά είναι πρωτόγνωρη για όλους μας, κάτω από συνθήκες αντίξοες και πρωτοφανείς. Οι εργαζόμενοι που κέρδισαν κεκτημένα με θυσίες και αγώνες πολλών ετών, καλούνται και πάλι να θυσιάσουν ένα μέρος των δικαιωμάτων τους στον βωμό της πανδημίας και του κοινού καλού, καθώς εκ των πραγμάτων η πορεία προς την κανονικότητα θα είναι σταδιακή και δυστυχώς με απώλειες. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ μέσα στις τελευταίες δεκαετίες, και πρέπει να αποτελεί έμπνευση και κίνητρο για το επόμενο διάστημα, ώστε όλοι να επιστρέψουμε στις ζωές μας, βγαίνοντας νικητές στην υγεία, την κοινωνία, την οικονομία. Στον δρόμο αυτό η πολιτεία οφείλει να απλώσει ένα δίχτυ ασφάλειας για όλους τους Έλληνες, εργαζόμενους, άνεργους, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες και η επιστροφή στην καθημερινότητα να γίνει επί ίσοις όροις για όλους."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα