Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο Λύκειο Κασσάνδρας

Ξεκίνησαν τις εργασίες  για την κατασκευή του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Λύκειο Κασσάνδρας και αναμένεται να συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό. 

 

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με ολικό προϋπολογισμό 3.430.000,00€ 

 

Το νέο σχολικό κτίριο προβλέπεται να κατασκευαστεί στον αύλειο χώρο του υφιστάμενου κτιρίου Γυμνασίου-Λυκείου Κασσάνδρειας και θα έχει εμβαδό 1421,81 τμ. Θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο περιλαμβάνοντας 13 αίθουσες διδασκαλίας, 2 εργαστήρια, βιβλιοθήκη, κυλικείο, αποθήκες, λεβητοστάσιο, χώρους υγιεινής, γραφεία και βοηθητικούς χώρους.

 

Επίσης, προβλέπεται η ολική αναβάθμιση του υφιστάμενου αύλειου χώρου με την κατασκευή νέας περιμετρικής περίφραξης, γηπέδων μπάσκετ / βόλεϊ, υπαίθριων χώρων εκπαίδευσης, χώρων πρασίνου και μεταλλικού υπόστεγου για την πραγματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων.  

 

Το έργο με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να λύσει το κτιριακό πρόβλημα εκπαιδευτικής στέγης στην περιοχή.

Στο μεταξύ, καυστικό ήταν το σχόλιο του πρώην αντιδημάρχου, Σπύρου Πούλιου, ο οποίος σημείωσε τα εξής: 

" Ένα έργο για το οποίο αξίζουν αποκλειστικά τα συγχαρητήρια στη διοίκηση Κυρίτση και ιδιαίτερα στον πρώην δήμαρχο. Το ενέταξε σε χρηματοδότηση, έκανε τη μελέτη, το δημοπρατήσε, εγκατέστησε τον εργολάβο. Θα έπρεπε να αποδίδεται ξεκάθαρα στην ανάρτηση (σ.σ. του Δήμου Κασσάνδρας)  σε ποιον οφείλεται αυτό το τεράστιο έργο. ΚΡΙΜΑ. Κάντε δικό σας έργο και μην οικειοποιήστε το έργο προηγούμενων διοικήσεων."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα