Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στους Επιταφίους της Χαλκιδικής -ΦΩΤΟ-

Μεγάλη Παρασκευή. Η Ορθοδοξία με κατάνυξη, ευλάβεια και συντριβή, βιώνει τα πάθη του Θεανθρώπου. Όμως η Ναοί είναι άδειοι από κόσμο λόγω κορωνοϊού και μόνο οι ιερείς και οι ψάλτες τελούν τις ιερές ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας.

Ο κάθε πάπας, σε κάθε ενορία της Χαλκιδικής τέλεσε την αποκαθήλωση και στη συνέχεια στόλισε τον Επιτάφιο του Χριστού, όπως κάθε χρόνο. Και προσευχήθηκε για τον κάθε πιστό να θεραπεύσει ο Χριστός τις πληγωμένες ψυχές των ανθρώπων, να ζωγραφιστεί πάλι στα πρόσωπά τους η χαρά.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Η ακολουθία της Μ. Παρασκευής τελέσθηκε με κατάνυξη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου.

ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ

Ο Επιτάφιος στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Αναστασίας όπου στις ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ.κ. Απόστολος.

 

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Ο περίτεχνος Επιτάφιος της Ουρανούπολης  δεν στολίστηκε φέτος. Τα ταμπλό με τις χιλιάδες χάντρες και πέρλες είναι εδώ και λίγο καιρό έτοιμα, τυλιγμένα στο γραφείο της Κοινότητας, αφού εδώ και πολύ καιρό είχε αρχίσει η προεργασία, αλλά για πρώτη φορά δεν κατάφεραν να πάρουν τη θέση τους πάνω στον Επιτάφιο. Ακόμα κι έτσι όμως οι εντυπωσιακές δημιουργίες, προϊόν σκληρής δουλειάς όλου του χωριού, στέλνουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ

 

Ν.ΦΩΚΑΙΑ

ΟΡΜΥΛΙΑ

ΣΥΚΙΑ

 ΣΑΡΤΗ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΓΕΡΑΚΙΝΗ

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα