Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέα πρόταση Σαββίδη για την πώληση του Πόρτο Καρράς

 Σε βελτιωμένη πρόταση προς την πλευρά Στέγγου προχώρησε η η Belterra Investments, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, παρά τα σενάρια περί "ναυαγίου", σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την ολοκλήρωση ή μη της συμφωνίας πώλησης του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, ιδιοκτησίας Τεχνικής Ολυμπιακής του ομίλου Στέγγου.


Η νέα πρόταση ήλθε σε συνέχεια της απόρριψης, κατά πληροφορίες, της αρχικής προσφοράς που κατατέθηκε, η οποία, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θεωρήθηκε πως δεν ικανοποιούσε την οικογένεια Στέγγου. Δεδομένου ότι το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς παραμένει υψηλό, η πλευρά των πωλητών επαναπροσεγγίστηκε με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα.



Πηγές κοντά στη διαδικασία αναφέρουν πως πλέον η συμφωνία βρίσκεται σε τελικό στάδιο ("make or brake", όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε) και εκτιμούν πως το αργότερο μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να υπάρξει η οριστική, όπως φαίνεται, απάντηση από την πλευρά της Τεχνικής Ολυμπιακής.


Οι επαφές των δύο πλευρών χρονολογούνται εδώ και αρκετούς μήνες, Σημειωτέον πως τον Ιανουάριο του 2019 η Τεχν. Ολυμπιακή ανέθεσε στις Cushman & Wakefield και Profin Management την υπόδειξη επενδυτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν στοιχεία του ενεργητικού της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Όλο αυτό το διάστημα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προχώρησαν αργά και πολύ προσεκτικά.

Η πλευρά Σαββίδη πραγματοποίησε due diligence του Πόρτο Καρράς και ζήτησε παράλληλα σε αποτίμηση της έκτασης, της μαρίνας, του καζίνο, του οινοποιείου, του γκολφ, των συνολικών υποδομών, των ξενοδοχείων και ακινήτων του συγκροτήματος, καθώς και της επένδυσης για τη κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών (η οποία έχει αδειοδοτηθεί) έργο που ανέλαβε μια εκ των big-4 ελεγκτικών εταιρειών.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως η αποτίμηση που έχει πραγματοποιηθεί από την πλευρά Στέγγου ανεβάζει την αξία του Πόρτο Καρράς στα 394,5 εκατ. ευρώ, (στοιχεία 31/12/2018), ποσό που βέβαια με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται ανεδαφικό.

Περισσότερα στο capital.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα