Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα : Άμεσες δράσεις για τα αντιπλημμυρικά στη Σιθωνία

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο στη ΣΙθωνία αναφέρει τα εξής:

 

Η Σιθωνία βρέθηκε για ακόμα μία φορά στη δίνη των πλημμυρικών φαινομένων και παρά τις επαναλαμβανόμενες, τα τελευταία χρόνια, καταστροφές, καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει υπάρξει για την αποφυγή τους.

 

Τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Σιθωνίας παραμένουν στις καλένδες, έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια κι ο Δήμος δεν έχει μέσα και πόρους για να επιτελέσ​ει τα στοιχειώδη δικά του καθήκοντα. Είναι άμεση προτεραιότητα, σήμερα, η ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το Δήμο, ενώ ιδιαίτερα τώρα, στις ημέρες της υγειονομικής κρίσης, οι πολίτες του Δήμου δεν θα πρέπει να μείνουν ούτε λεπτό αβοήθητοι.



Δυστυχώς, μέσα σε αυτή την δίνη της πλημμύρας η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία να μην λειτουργούν, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Σιθωνίας, ιδιαίτερα όσοι δεν είναι κοντά στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου, να βρίσκονται τελείως αβοήθητοι, σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος υγείας, εκτός κορωνοϊού. Η σοβαρή, πράγματι, κρίση του κορωνοϊού δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για την υπολειτουργία της πολιτικής προστασίας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και καλούμε άμεσα την κυβέρνηση και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση τοπικής να αναλάβουν δράση.

 

Τέλος, θα πρέπει να καυτηριαστεί και το γεγονός ότι ο Δήμος Σιθωνίας δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τις αποζημιώσεις για τις περσινές φυσικές καταστροφές του Ιουλίου, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου σε σχετική ερώτηση μας, ότι το κονδύλι έχει καταβληθεί. Συνεπακόλουθα δεν έχει αποζημιωθεί ούτε ένας πολίτης, ούτε μία επιχείρηση, με τις ευθύνες για αυτό να μετατοπίζονται σήμερα από τον έναν αρμόδιο στον άλλο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα