Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Δημοτικό Σχολείου της Ολύνθου γιόρτασε διαδικτυακά την εθνική επέτειο!

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα έκτακτα μέτρα δεν απέτρεψαν την σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου να γιορτάσει με τη δέουσα επισημότητα την εθνική επέτειο!

 

Το πρωί κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων ο πρόεδρος της Ολύνθου, Νίκος Αυγέρης, ο διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Μισαηλίδης και ο σημαιοφόρος της Ε’ τάξης, Βασίλης Κ., ενώ από τα μεγάφωνα της Κοινότητας ακουγόταν εμβατήρια  της 25ης Μαρτίου.

 

Λίγο αργότερα ξεκίνησε η γιορτή εξ αποστάσεως για την 25η Μαρτίου από τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Σχολείου!

 

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους. Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν τη γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου εξ αποστάσεως, καθώς είχαν όλοι συνδεθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα του σχολείου. Στην αρχή ο π. Αγγαθάγγελος έστειλε τις ευχές του και το μήνυμα της ημέρας για μαθητές και γονείς φανερά συγκινημένος, ακολούθησε ο πρόεδρος με ευχές και έπειτα εψάλη ο Ακάθιστος ύμνος.

 

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου, Βασίλης Μισαηλίδης ανέφερε: “Σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάμε λόγω κορωνοϊού και απειλείται η ζωή μας, τώρα που η ανθρωπότητα κρατά την αναπνοή της με φόβο και αγωνία, σ᾿ αυτούς τους δύσκολους λοιπόν καιρούς εμείς θα σας παρουσιάσουμε μια διαφορετική σχολική γιορτή, ας στρέψουμε το βλέμμα μας στην ιστορία μας για να θυμηθούμε, να διδαχθούμε, να πάρουμε διδάγματα.”

 

Από τους μαθητές ακούστηκαν αφηγήσεις σχετικά με τα γεγονότα της επανάστασης, τραγούδια και κατάφεραν να ταξιδέψουν τους συνδεδεμένους διαδικτυακά πίσω στα χρόνια των αγωνιστών του 1821.

 

Το κλείσιμο της γιορτής έγινε με τον Εθνικό Ύμνο τον οποίο τραγούδησαν όλοι οι συμμετέχοντες!

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα