Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απολυμάνσεις στις δομές των Δήμων Αριστοτέλη και Σιθωνίας

Ο Δήμος Αριστοτέλη στο πλαίσιο των γενικών αναγκαίων προληπτικών μέτρων για την προστασία των πολιτών ξεκίνησε προληπτική απολύμανση των δομών του Δήμου. 


"Σταδιακά θα απολυμάνουμε όλα τα δημοτικά κτήρια και φυσικά το σύνολο των σχολικών κτηρίων κατά το χρόνο που παραμένουν κλειστά. Ξεκινήσαμε από τα Δημοτικά καταστήματα Ιερισσού, Αρναίας, Μ. Παναγίας και το ΚΕΠ Ιερισσού" ανέφερε ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αριστοτέλης κάλεσε  τους δημότες να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο για έκδοση πιστοποιητικών ή άλλων εγγράφων, αλλά να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους τηλεφωνικά, ή ταχυδρομικά, επικοινωνώντας με την κατά περίπτωση αρμόδια υπηρεσία, στα τηλέφωνα που μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 23773 50000 και ακολούθως θα ενημερώνονται για την ημέρα παραλαβής του πιστοποιητικού, για την οποία θα προσέρχονται με την ταυτότητά τους σε συγκεκριμένη ώρα και με στόχο τον κατά δύναμη περιορισμό της φυσικής παρουσίας και ταυτόχρονης αναμονής πολιτών στους χώρους του Δημαρχείου και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα.

Παρακαλούνται, οι δημότες να ζητούν οδηγίες από τον Δήμο, επικοινωνώντας τηλεφωνικά, για οποιαδήποτε συναλλαγή, χωρίς να προσέρχονται στο Δημαρχείο, μέχρι νεοτέρας. Συνιστάται ενδεχόμενες πληρωμές προς τον Δήμο να πραγματοποιούνται μέσω τραπέζης, ή ηλεκτρονικά.

Μέτρα και στο Δήμο Σιθωνίας

Το Σάββατο ξεκίνησε προληπτική απολύμανση των σχολικών μονάδων όλων των βαθμιδων στο Δήμο Σιθωνίας. Επίσης απολύμανση έγινε σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις κλειστά γυμναστήρια, αποδυτήρια δημοτικών γηπέδων κτλ).

 

Ο Δήμος Σιθωνίας λαμβάνει κι αυτός μέτρα και περιορίζει τις συναλλαγές με τους δημότες. 

- Το ταμείο του Δήμου θα είναι κλειστό για το κοινό και οι πληρωμές προς τον Δήμο για οφειλές κ.λ.π θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης. Σημειώνεται ότι οι πληρωμές από τον Δήμο προς προμηθευτές, τρίτους κ.λ.π. γίνονται ούτως ή άλλως πάντοτε μέσω Τραπέζης.

- Δήλωση από πολίτες προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα ( https://tetragonika.govapp.gr/ ). Σημειώνεται ότι η προθεσμία για δήλωση επιπλέον τετραγωνικών έχει ούτως ή άλλως παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

 

- Για Πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, οικογενειακής κατάστασης κ.λ.π) θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά η αίτηση στο τηλέφωνο του Δημαρχείου (23753 50100). Ταυτόχρονα με την αίτησή του, ο πολίτης θα ενημερώνεται πότε θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό του για να του αποσταλεί ταχυδρομικά ή να προσέλθει στο Δημαρχείο και να το παραλάβει.

 

- Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο ή τα ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά, προκειμένου να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά και να ενημερώνονται  για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.

-Καθιερώνεται η τήρηση βιβλίων επισκεπτών που επισκέπτονται όλα τα κτίρια του Δήμου.

 

-Ο Δήμος Σιθωνίας θα κάνει πλήρως αποδεκτή την υποβολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μη χρειάζεται να προσέρχονται στις υπηρεσίες μας.

 

  -Σε ό,τι αφορά στο κεντρικό πρωτόκολλο και τις κατά τόπους κοινότητες που έχουν προσέλευση και εξυπηρέτηση κοινού, καθιερώνουμε ωράριο εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης στις υποθέσεις που αποτελούν έκτακτη ή επείγουσα ανάγκη, 11.00 π.μ. με 2.00 μ.μ.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα