Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ομάδα ρομποτικής R.A.T. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Δήμαρχο Ν.Προποντίδας.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Καρράς Μανώλης, υποδέχθηκε στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας, μέλη της ομάδας ρομποτικής R.A.T. (Robotics Academy Team) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας –όπου ανάμεσα τους είναι και ο δικός μας Αϊβαλιώτης Αναστάσιος μαθητής του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας- μαζί με τον προπονητή τους κ. Ζερβόπουλο Γεώργιο (Μηχανικό Πληροφορικής).

 

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που έχω εδώ κοντά μου “νεαρούς επιστήμονες” όπου με όπλο την τεχνολογία δημιουργούν έργα που έχουν ως αντίκτυπο το κοινό καλό. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και με την ίδια θέρμη, ώστε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας ανακαλύπτοντας την τεχνολογία. Συνεχίστε να τιμάτε τον Τόπο και την Πατρίδα μας και εκτός συνόρων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς, αφού πρώτα συνεχάρη θερμά τα μέλη και τον προπονητή της για τις τόσες επιτυχίες τους,

 

Η ομάδα παρουσίασε στον κ. Καρρά το πρόβλημα το οποίο σκέφτηκαν να λύσουν –καθώς ένα κομμάτι του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ενός project για την επίλυση ενός προβλήματος, έχοντας ως θέμα γι’ αυτή τη χρονιά την αρχιτεκτονική των πόλεων.

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας ασχολήθηκαν με το οδικό δίκτυο και πιο συγκεκριμένα με τα προβλήματα και τις καταστροφές των δρόμων. Αφού εντοπισθούν τα προβληματικά σημεία των δρόμων με άμεσο τρόπο -αξιοποιώντας το Internet of Things (IoT) και την χρήση οδικού κυκλώματος- γίνεται η ενεργοποίηση ενός ρομπότ, το οποίο φτάνει στο σημείο του προβλήματος. Το ρομπότ, αφού αναγνωρίσει το πρόβλημα/ καταστροφή του οδοστρώματος, προχωράει στην επίλυση του.

 

Η ομάδα ρομποτικής R.A.T (Robotics Academy Team) -η οποία αποτελείται απο τον Ανάστασιο Αϊβαλιώτη, τον Αρναουτίδη Μάριο, τον Βουλγαράκη Δημήτριο, τον Καιμακτσή Ευάγγελο, τον Μπουρλή Κωνσταντίνο, τον Μυλωνά Δημήτριο, τον Οικονόμου Αντώνη, τον Οικονόμου Σταύρο, τον Παπαδόπουλο Στέφανο, την Παπαχρήστου Στέλλα και τον Πειστικό Δημήτριο- συμμετέχει φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά στον διαγωνισμό FLL (First Lego League) με τις 2 τελευταίες χρονιές να έχει κερδίσει την πρόκριση στο παγκόσμιο οπού και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ουγγαρία (2018) και στην Ουρουγουάη (2019). Φέτος έχει περάσει από τα προκριματικά και ετοιμάζεται για τον πανελλήνιο τελικό, ο οποίος θα λάβει χώρα στις 14 και 15 Μαρτίου, ώστε να λάβει την πρόκριση για τον παγκόσμιο διαγωνισμό.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα