Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μέτρα των Δήμων της Χαλκιδικής για τον κορωνοϊό

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα παραμείνουν κλειστά για 14 ημέρες όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ιδιωτικά και δημόσια) των Δήμων της Χαλκιδικής, το ΙΕΚ Μουδανιών και Πολυγύρου, το ΣΔΕ, καθώς και όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.



Με απόφαση του δημάρχου Ν. Προποτνίδας Μ. Καρρά δε θα λειτουργήσουν για το ίδιο χρονικό διάστημα, επίσης, οι δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς και το Ωδείο του Δήμου Ν. Προποντίδας. Ακόμη, θα ανασταλεί η λειτουργία όλων των Αθλητικών και Πολιτιστικών Τμημάτων του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ήδη η αναβολή του «2ου Αγώνα Δρόμου Γίνε Specialistas” , καθώς και όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Δήμου.

Επιπρόσθετα, αναστέλλεται, όσο είναι σε ισχύ η παραπάνω απόφαση, η παραχώρηση χρήσης Σχολικών ή Δημοτικών χώρων σε συλλόγους ή φορείς.

«Όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους και για την προστασία -κυρίως- των ευπαθών ομάδων. Αυτές τις ώρες απαιτείται ψυχραιμία και σοβαρότητα από όλους. Χρειάζεται να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Είναι κρίσιμο να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου και σ΄ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

Κλείνει και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Αγίου Μάμαντος

Με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΟ ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨ αναστέλλονται όλα τα σεμινάρια κατάρτισης των Νέων Αγροτών για 14 ημέρες.

Κατά συνέπεια τα τμήματα κατάρτισης που είχαν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν 11/3 και 12/3 στο Κέντρο ¨ΔΗΜΗΤΡΑ Αγίου Μάμαντος ΔΕΝ θα ξεκινήσουν. Σχετικά με την επανέναρξη, οι προς κατάρτιση Νέοι Αγρότες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά. Περισσότερες πληροφορίες : 23730 91 423.

 

Μέτρα στο Δήμο Πολυγύρου

Για λόγους καθησυχασμού των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πολυγύρου προχωρά άμεσα σε προληπτική απολύμανση των Σχολικών Μονάδων της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πολυγύρου.

Απολυμάνσεις στα σχολεία του Δήμου Πολυγύρου πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε (7,8/3) στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.



Με απόφαση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Δήμου Πολυγύρου “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” τα μαθήματα του Μαζικού Αθλητισμού Δήμου Πολυγύρου δε θα πραγματοποιηθούν απο 9 Μαρτίου εως 20 Μαρτίου. Επίσης για την ίδια περίοδο (9/3 – 20/3) δεν θα γίνουν τα μαθήματα του προκαταρκτικού τμήματος της Παιδικής Χορωδίας, της Παιδικής Χορωδίας, της Μικτής Χορωδίας και Βυζαντινής Χορωδίας.



Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά για 4 εβδομάδες σύμφωνα με τα νέα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.



Σε προληπτική απολύμανση όλων των Παιδικών Σταθμών, του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Κέντρου Νεότητας, του Λαογραφικού Μουσείου (οικία Καραγκάνη) καθώς και όλων των γραφείων έχει προχωρήσει εδώ και δεκαπέντε μέρες το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ενώ ολοκληρώνεται η απολύμανση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πολυγύρου. Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Σημειώνεται ότι όλες οι δομές έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα απολυμαντικά είδη, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από το Υπουργείο Υγείας ενώ ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξης από τη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει ήδη δρομολογηθεί.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για όλο το μήνα Μάρτιο στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου αναβάλλονται.”

 

Απολυμάνσεις και μέτρα σε Σιθωνία και Αριστοτέλη

Η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει 14 ημέρεςστις δομές του Δήμου Αριστοτέλη, της Δημοτικής Επιχείρησης «Η Φροντίδα», στα ΚΔΑΠ του Δήμου, στα Δημοτικά Ωδεία και στα προγράμματα άθλησης.

 

Ο Δήμος Σιθωνίας θα διενεργήσει προληπτική απολύμανση των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια) και σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστά γυμναστήρια, αποδυτήρια δημοτικών γηπέδων κτλ) σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα