Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Την Χαλκιδική επισκέπτεται ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης

Ξεκίνησε την Κυριακή η διήμερη επίσκεψη στη Χαλκιδική του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτης, ο οποίος μίλησε σε πολιτικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και συμμετείχε σε κομματικές δραστηριότητες.

 

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε το μεσημέρι στη συγκέντρωση της ΝΕ Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Το αναπτυξιακό Μέλλον της Β.Α. Χαλκιδικής», στην παραλία Ιερισσού, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε την περιοχή των μεταλλείων συνοδευόμενος από τη βουλευτή Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική. 

 

"Μετά την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, που αποτελεί ένα βήμα δικαίωσης και φέρνει τα πράγματα σε νέα βάση, αν ήταν την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διεκδικήσει με βάση την παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων της Eldorado, αποζημιώσεις, αποκαταστάσεις και να βάλει ένα τέρμα σε μια καταστροφική λειτουργία και σε μια καταστροφική επένδυση. Δεν υπάρχει όμως αυτή η πολιτική βούληση από τη σημερινή κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε,  έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα βάσει της νέας εμπειρίας μας, καθώς δεν ισχύει πλέον το άλλοθι της παραγωγικής εκμετάλλευσης με καλύτερους όρους για το περιβάλλον. Δεν υπάρχει πια αυτό το άλλοθι, γιατί για μένα άλλοθι ήταν πάντοτε, δεν χρειαζόταν αυτό το στοιχείο για να μη θέλει κανείς να καταστρέψει τα νερά, να καταστρέψει τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, διότι όλα αυτά κινδυνεύουν με αυτού του είδους τη δραστηριότητα." ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης από την  Ιερισσό. 

 

Η κ. Μάλαμα ανέφερε στην ομιλία της: " Όπως όλα δείχνουν, η εταιρία φαίνεται να ζητά την ακύρωση του σχεδίου μεταλλουργίας. ... Δεν μπορεί η Ελληνικός Χρυσός να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις αναπτυξιακές εναλλακτικές της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ώστε να απεμπλακεί η περιοχή από τις καταστροφικές εξορύξεις μετάλλων". 

 

 Ο Συντονιστής της ΝΕ Χαλκιδικής,  Στέλιος Παπαματθαίου, επεσήμανε: «Επιλέξαμε σαν πρώτο σταθμό της επίσκεψης του γραμματέα στην περιοχή  αυτόν εδώ τον πολύπαθο τόπο και δεν αναφέρομαι μόνο στην Ιερισσό, αλλά στην Β.Α. Χαλκιδική συνολικά. Ο λόγος είναι η μεγάλη ανάγκη ανάπτυξής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και έχει καταθέσει αναπτυξιακές προτάσεις για την περιοχή οι οποίες κινούνται υπέρ των πολλών και όχι των  λίγων. Υπέρ του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών. Υπέρ του εμπορίου και του τουρισμού. Ξεκινήσαμε σήμερα από εδώ για να σηματοδοτήσουμε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, και ως κυβέρνησης και ως αντιπολίτευσης, ότι η ανάπτυξη δεν περνά αποκλειστικά μέσα από μεγάλες εταιρείες, από μεγάλα έργα, αλλά μέσα από τον κάθε έναν και την κάθε μία σε αυτή τη χώρα».

 

Το απόγευμα ο κ. Σκουρλέτης πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, στο δημαρχείο.

Αργότερα πραγματοποίησε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις νέες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις» στο δημαρχείο Πολυγύρου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα