Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο τουριστικός λιμένας της Νικήτης σε πιλοτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Την εφαρμογή και υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος ανάπτυξης ολοκληρωμένου λογισμικού σε πραγματικές συνθήκες στο λιμάνι της Νικήτης αποφάσισε το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, με σκοπό την διαχείριση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διοικητική και οικονομική ανάπτυξη της μαρίνας στη Νικήτη.

 

Η τεχνολογική ομάδα του Εργαστηρίου Βιομηχανικών και Εκπαιδευτικών Ενσωματωμένων Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου, Δημήτριο Καραμπατζάκη,  παρουσίασε στο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας την πρόταση συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη ενός πιλοτικού προγράμματος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των τουριστικών λιμένων που είναι υπό την ευθύνη του.

 

Η πρόταση ως σκοπό έχει να αναπτυχθεί μια συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων για την μεταφορά τεχνογνωσίας από το Πανεπιστήμιο στο Λιμενικό Ταμείο σε θέματα που άπτονται των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής.

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να  υλοποιηθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα (AlphaTest) ανάπτυξης ολοκληρωμένου λογισμικού για τη διαχείριση των τουριστικών λιμένων και την μετάβαση του Λιμενικού Ταμείου στη νέα ψηφιακή εποχή. Η ομάδα του Πανεπιστημίου παρουσίασε την ωριμότητα που διαθέτει για την υλοποίηση του έργου και την σπουδαιότητα της συνεργασίας με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα