Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Στανός μετατρέπει τα θέματα του KOUZINA σε τουριστικά προγράμματα!

Ο Σύλλογος Γυναικών Στανού αποτελεί τον πρώτο φορέα της Ανατολικής Χαλκιδικής, που αξιοποίησε στο έπακρο τα θέματα και τις δραστηριότητες του KOUZINA. Πιο συγκεκριμένα, το concept «τί μπορεί να κάνει κάποιος σε μία ελληνική παραδοσιακή αυλή», το οποίο πρωτοπαρουσιάσθηκε σε εκπροσώπους Τύπου το 2019 αποτελώντας κορυφαία εκδήλωση των παράλληλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης, μετατράπηκε σε μέρος τουριστικού πακέτου.

 

Το πακέτο αυτό υιοθετήθηκε από το Filos Holidays & Travel, εκπρόσωποι του οποίου επισκέφθηκαν χθες τον παραδοσιακό οικισμό στα περίχωρα της Αρναίας και παρακολούθησαν ό,τι μπορεί ένας ταξιδευτής να παρακολουθήσει «σε μια πέτρινη και φρεσκοβαμμένη αυλή της Άνοιξης»!

Επιδείξεις παρασκευής τραχανά, μάθημα προετοιμασίας βιολογικού γιαουρτιού, workshop με θέμα τα γλυκά του κουταλιού, συμμετοχή στη διαδικασία γεμίσματος του στανιώτικου λουκάνικου, γευσιγνωσίες τοπικής πίτας με γάλα ή άγρια χόρτα ή κατσικίσιο τυρί ή μανιτάρια, δοκιμές της ξακουστής τραχανόπιτας (γλυκιάς ή αρμυρής)… αποτελούν το επιστέγασμα της προσπάθειας του πολύ δραστήριου συλλόγου, ο οποίος δείχνει κυριολεκτικά το δρόμο σε όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν στη διοργάνωση!

 

Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος των κοινωνικών φορέων: να «δουλεύουν» πάνω στην παράδοση, να την προωθούν ως λόγο ύπαρξης του σήμερα και να τη μετατρέπουν σε μορφή ανάπτυξης – σε αυτήν την περίπτωση σε τουριστική.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα