Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση Ζωγράφου Τζιτζικώστα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Τη συζήτηση μονοπώλησε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου. Συμφώνησαν ότι, για να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα πρέπει να χρηματοδοτηθεί άμεσα και η δεύτερη φάση για την όποια, σύμφωνα με την εγγραφή απάντηση της εφορίας αρχαιοτήτων προς το Δήμο Πολυγύρου, υπάρχουν έτοιμες οι σχετικές μελέτες.

 

Ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του κ. Ζωγράφου και τόνισε ότι θα αναζητηθούν άμεσα οι αναγκαίοι χρηματοδοτικοί πόροι για την ένταξη και δημοπράτηση του όλου έργου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Εν συνεχεία τέθηκε το θέμα χρηματοδότησης- επικαιροποίησης της ολοκληρωμένης μελέτης για τη νότια παράκαμψη του Πολυγύρου με το ποσό των 350.000 ευρώ, ως προέκτασης του δρόμου Θέρμης- Γαλάτιστας και παράλληλα η χρηματοδότηση κατασκευής του όλου έργου με το ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει σχετική πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών, ως αρμόδιου φορέα, για την χρηματοδότηση όλων των παραπάνω δεδομένου ότι το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης- Γαλάτιστας- Πολυγύρου έχει χαρακτηριστεί ως οδικός άξονας εθνικής σημασίας.

 

Τέλος ζητήθηκε η σύνδεση με την Εγνατία οδό στο ύψος του Αγίου Προδρόμου, η χρηματοδότηση του έργου Πολυγύρου- Ιερισσού, η λύση του προβλήματος εισόδου και εξόδου της Αρναίας (υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες), στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ και η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Ριζών- Πλατανοχωρίου, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα