Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως συναντήθηκε ο Απόστολος Πάνας

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του βουλευτής Χαλκιδικής, Απ. Πάνα για την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων της Χαλκιδικής συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στην Αθήνα.



Στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους ο κ. Πάνας επεσήμανε στην υπουργό τη μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού φέτος σε σχολεία της Συκιάς και του Αγ. Νικολάου της περιοχής της Σιθωνίας αλλά και σε σχολεία της Βόρειας Χαλκιδικής.

Οι εν λόγω περιοχές παρά τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του νομού και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, δεν μοριοδοτούνται ως δυσπρόσιτες μη δίνοντας έτσι κίνητρο στους καθηγητές να καλύψουν τα κενά.
Η υπουργός ως προς αυτό το θέμα δήλωσε πως άμεσα θα επαναφέρει τη διπλή μοριοδότηση που είχε καταργηθεί.

Επίσης έθεσε το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών σε πολλά από τα σχολεία της Χαλκιδικής, καθώς και το αίτημα περί διεύρυνσης και αύξησης των ειδικοτήτων των ΙΕΚ της Χαλκιδικής σε αντικείμενα που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό, τους δύο τομείς δηλαδή όπου ο Νομός ενδείκνυται για εύρεση θέσεων εργασίας.

"Θα βρίσκομαι διαρκώς σε εγρήγορση και θα περιμένω να δω τις ενέργειες της Κυβέρνησης. Η Χαλκιδική αξίζει το καλύτερο, η παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μένα!' δήλωσε ο κ. Πάνας μετά τη συνάντησή του με την υπουργό.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα