Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών / CEMR

Μια δυνατή εκπροσώπηση για το δήμος Κασσάνδρας στα Ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων αποτελεί η ομόφωνη εκλογή της Δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά ως Τακτικής Εκπροσώπου στο CEMR.

 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών ασχολείται με πολλούς τομείς δραστηριοτήτων όπως είναι η περιφερειακή πολιτική, οι μεταφορές, το περιβάλλον, οι ίσες ευκαιρίες στην Ευρώπη και οι επιτροπές αλλά και οι ομάδες εργασίας του επιδιώκουν να επηρεάσουν θετικά τα νομοσχέδια της Ε.Ε εξασφαλίζοντας ότι τα ενδιαφέροντα και οι ανησυχίες των τοπικών και περιφερειακών αρχών λαμβάνονται υπόψη από τα πιο αρχικά στάδια της νομοθετικής διαδικασίας.

Το CEMR λειτουργεί προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των Τοπικών Αρχών και ασκεί επιρροή στη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία και πολιτική και συνεργάζεται με διεθνείς εταίρους.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: "Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευθύνη να υπηρετήσω την αυτοδιοίκηση μέσα από ένα πολύ σημαντικό Όργανο που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στη χώρα αλλά και στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τους πολίτες. Η Κασσάνδρα θα πρωταγωνιστήσει θεσμικά και στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ομόφωνα με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν. Θα εργαστώ σκληρά και από αυτή τη θέση για ουσιαστική πρόοδο της αυτοδιοίκησης και της Ευρωπαϊκής Ιδέας".

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης Εφραίμ Κυριζίδης ορίστηκε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Κ.Ε.Δ.Ε.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα