Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τα έλατα του Ταξιάρχη ξεκίνησαν για τις αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη μένοντας πιστοί στην παράδοση ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και άλλων πόλεων.

 

Την Πέμπτη χιλιάδες δέντρα φορτώθηκαν από τον ορεινό Χολομώντα και το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στα... πόστα τους τροφοδοτώντας την ελληνική αγορά χιλιάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα.

 

Οι παραγωγοί του Ταξιάρχη διαθέτουν στην ελληνική αγορά το 75% των χριστουγεννιάτικων δέντρων επί σειρά δεκαετιών. 

Στη Θεσσαλονίκη η τιμή ενός ελάτου θα κυμαίνεται στα 30-100 ευρώ και στα 40-150 ευρώ στην Αθήνα, καθώς το κόστος που καταβάλλει ένας παραγωγός ελάτου για να πραγματοποιήσει τις πωλήσεις του στην Αθήνα, είναι υψηλότερο ίσως και πάνω από 50% έναντι της εγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη. 

 

Όπως ανέφεραν οι παραγωγοί στο halkidikinews.gr αυτή τη στιγμή είναι φυτεμένα πάνω από 230.000 έλατα με σκοπό την εμπορία τους. Ο κάθε καλλιεργητής φροντίζει να αναπληρώνει τα δέντρα που κόβει κάθε χρόνο ώστε μετά από περίπου 10 χρόνια αυτά να είναι έτοιμα για πώληση. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα φυτά τα πρώτα 2 χρόνια βρίσκονται στα φυτώρια και στη συνέχεια μεταφυτεύονται στις ιδιωτικές εκτάσεις ή μέσα σε μεγάλες γλάστρες.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα