Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απ.Πάνας: Επείγουσα η ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στη Χαλκιδική

Στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Βόρεια Χαλκιδική με επίκεντρο την Ολυμπιάδα, μετέβη ως επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας.

 

Οι απελπιστικές εικόνες των συμπολιτών μας που παλεύουν να σωθούν από τα ορμητικά νερά, των περιουσιών που έχουν καλυφθεί από λάσπη, των δρόμων που έχουν μετατραπεί σε χείμαρροι, είναι απόδειξη της πρόχειρης αποκατάστασης των προηγούμενων ζημιών και της επιφανειακής αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο στις χρόνιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα .

 

Αυτή, άραγε, θέλουμε να είναι η εικόνα της χώρας μας εν έτει 2019; Αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη από τη βοήθεια της Πολιτείας; Αποσπασματική και χωρίς χρονοδιάγραμμα ουσιαστικής επίλυσης των προβλημάτων;

 

Ο κος Πάνας σημείωσε ότι: ‘’Η κατάσταση στη Χαλκιδική είναι πολύ σοβαρή. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες που κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες Αρχές. Πρέπει να συγκροτηθεί συνολικό σχέδιο πρόληψης και θωράκισης των περιοχών του Νομού από τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές, αφού μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε για δεύτερη φορά τόσο εκτενείς ζημιές. Η περιοχή μας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και η ευθύνη βαραίνει τόσο την Κεντρική εξουσία όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να αφήσει την επικοινωνία και να προχωρήσει στην ουσία. ’’

 

Τέλος, ο κος Πάνας δεσμεύτηκε ότι, όπως έπραξε και κατόπιν της θεομηνίας του Ιουλίου, θα συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές ενέργειες και τις θεσμικές συναντήσεις, ώστε να πιέσει τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν καταστροφές ανάλογου μεγέθους.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα