Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Ολυμπιάδα μετρά τις πληγές της

"Χάθηκε και η παραμικρή ελπίδα να σώσουμε έστω και κάτι από αυτά που απέμειναν στα ψηλά σημεία του σπιτιού...
Χάθηκε και η ελπίδα να ξανάρθει η πολιτική ηγεσία με το ελικόπτερο...
Ας έρθουν να μας δώσουν πίσω τις περιουσίες μας που ήταν ο κόπος μιας ζωής, να μας δώσουν πίσω το οικόπεδο μας που από εντόςσχεδίου βρέθηκε εντός ρέματος, να μας δώσουν πίσω την ψυχική μας γαλήνη, την ηρεμία και την αξιοπρέπειά μας!
Τα χρωστάνε στα παιδιά μας..." λέει η Άννα Κωνσταντινίδου, κάτοικος της Ολυμπιάδας.

 

Η χθεσινή νύχτα ήταν εφιαλτική για τους κατοίκους της Ολυμπιάδας. Τα δύο ρέματα δεν άντεξαν τον όγκο του νερού και ξεχύθηκαν και πάλι στο χωριό. Οι κάτοικοι ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τη μανία της φύσης. Προσεύχονταν μόνο να σταματήσει γρήγορα η βροχή...

 

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε και πάλι την καταστροφή. Σπίτια πλημμυρισμένα, δρόμοι βουλιαγμένοι στη λάσπη, τοιχία γκρεμισμένα. Ο επαρχιακός δρόμος από Ολυμπιάδα προς Βαρβάρας λίγο μετά την διασταύρωση κόπηκε στη μέση.

 

Η Ολυμπιάδα χωρίς νερό, ρεύμα και χωρίς τηλέφωνο. Οι συντηρήσεις των υποδομών που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, μετά την πρώτη θεομηνία, χάθηκαν στα λασπόνερα.  Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης, με τους πυροσβέστες να αντλούν νερά από σπίτια που πλημμύρισαν για δεύτερη φορά μέσα σε 36 ώρες.

Σε μιρκότερη ένταση χτυπήθηκε από την κακοκαιρία χθες το απόγευμα η Ιερισσός.

Στην περιοχή της Ιερισσού και της Ολυμπιάδας η Πυροσβεστική, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις. Εξάλλου στην Ιερισσό στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά άνδρα που είχε εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο και είναι καλά στη υγεία του.

 

Καταγραφη ζημιών

Βάσει των εντολών που έχει δώσει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη που έχουν υποστεί ζημίες στην ιδιωτική τους περιουσία, κατά τη διάρκεια - και συνεπεία - των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή μας την περασμένη Παρασκευή και χθες Δευτέρα, μπορούν να προσέρχονται από σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημίες συμπληρώνοντας σχετική Δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στα κατά τόπους γραφεία.


Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι σε θέση να υποβάλλουν ή να αποστείλουν -σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα τους δοθεί- σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Βάσει των συγκεκριμένων δηλώσεων, θα γίνει η γρηγορότερη ταξινόμηση και ο επιτόπιος έλεγχος από τις αρμόδιες επιτροπές που θα αναλάβουν την ευθύνη της πιστοποίησης των ζημιών και την προώθηση της διαδικασίας αποζημίωσης των πληγέντων.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα