Η 46η Επέτειος του Πολυτεχνείου τιμάται την Κυριακή και οι βουλευτές Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολος Πάνας σε μηνύματά τους αναφέρουν:
Μήνυμα Κυριακής Μάλαμα
«Η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αγώνα της ελληνικής νεολαίας ενάντια στην καταπίεση της δικτατορίας. Η αυθόρμητη αυτή αγωνιστική έκφραση των φοιτητών χαράχθηκε στην συλλογική μνήμη και δείχνει μέχρι σήμερα τον δρόμο για την χειραφέτηση της κοινωνίας και της εκπαίδευσης. Σήμερα το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο, σε μία περίοδο έξαρσης του νεοσυντηρητισμού και του νεοφιλελευθερισμού που απειλούν το δημόσιο αγαθό της παιδείας.
Σήμερα, η σπουδάζουσα νεολαία καλείται να δώσει την μάχη ενάντια στην αστυνομοκρατία στους χώρους των πανεπιστημίων, ενάντια στην προπαγάνδα περί “μπαχαλάκιδων” και “αριστείας”, ενάντια στην υποχρηματοδότηση της Παιδείας, ενάντια στα εκπαιδευτικά κενά, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, ενάντια στην χειραγώγηση της ιστορικής αλήθειας. Και σήμερα η νεολαία είναι αυτή που καλείται να τραβήξει μπροστά στον αγώνα για την ανάσχεση της συντηρητικής στροφής που επιχειρείται στην εκπαίδευση».
Μήνυμα Απόστολου Πάνα
"Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος, τον Νοέμβριο του 1973, αποτελεί ένα αιματηρό όσο και μεγαλειώδες μάθημα Ελευθερίας και Δημοκρατίας το οποίο δεν έχει σταματήσει να εμπνέει τον ελληνικό λαό 46 χρόνια μετά. Πριν 46 χρόνια κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα ελευθερία λόγου, ελευθερία διακίνησης των ιδεών και τελικά εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σφράγισε ανεξίτηλα τη νεότερη ιστορία της χώρας μας γιατί δεν έπαψε ποτέ να είναι επίκαιρη αφού η δημοκρατία μας ακόμα και σήμερα δοκιμάζεται. Το κυρίαρχο σύνθημα "Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία" παραμένει χαραγμένο στη μνήμη μας όχι απλά σαν ένα σύμβολο του τότε αγώνα αλλά σαν ένα διαχρονικό διακύβευμα που εκφράζει τη συλλογική μας συνείδηση και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις γενιές που ήρθαν και αυτές που θα ακολουθήσουν.
Τιμώντας την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, λέμε "όχι" στο διχασμό της κοινωνίας, "όχι" στην καταπάτηση των εργασιακών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και τασσόμαστε ενάντια σε λογικές ισοπέδωσης που προσπαθούν να μειώσουν και να απαξιώσουν τις διεκδικήσεις του λαού μας, ο οποίος τότε απέδειξε ότι ενωμένος μπορεί να καταφέρει να αποτινάξει κάθε είδους ζυγό".