Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τοπικά προϊόντα της προ Άθω περιοχής στο επίκεντρο του press trip της Ολλανδής Blogger στη Χαλκιδική

Ένα διαφορετικό θεματικό press trip οργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών από τις 10 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Η Ολλανδή Blogger Αnne de Graaf ταξίδεψε στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην Προ-Άθω περιοχή, στο πλαίσιο της προωθητικής δράσης «100 Ολλανδοί bloggers @ 100 ελληνικούς προορισμούς» με σκοπό να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία μέσα από την υγιεινή διατροφή. 

 

Η vegan Ολλανδή blogger Αnne de Graaf, με 17.000 μοναδικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα της www.annetravelfoodie.com επιλέχθηκε να ταξιδέψει στην Χαλκιδική, ώστε να προβάλει την περιοχή και την ιδιαίτερη γαστρονομία της προ του Άθω περιοχής. Για το λόγο αυτό, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σχεδίασε και υλοποίησε ένα διαφορετικό γαστρονομικό ταξίδι που είχε στον πυρήνα του τη vegan διατροφή μέσα από επισκέψεις σε αγρο-διατροφικές μονάδες  της περιοχής ενώ δοκίμασε παραδοσιακές συνταγές που εντυπωσίασαν για την ποιότητα των πρώτων υλών, το συνδυασμό των υλικών και βέβαια το μεράκι, την αγάπη και την μαγειρική κουλτούρα που εξακολουθούν και αναβιώνουν ακόμα και σήμερα στην περιοχή.

Το γευστικό ταξίδι της Ολλανδής Blogger ξεκίνησε με τη γνωριμία της με την μοναστηριακή κουζίνα του Αγίου Όρους, η οποία συνιστά μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή και στηρίζεται στην αγνότητα των υλικών, τη φυσική καλλιέργεια και το πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα. Ακολούθησε μία σειρά επισκέψεων σε αγρο-διατροφικές μονάδες της περιοχής, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά πως παράγεται το παραδοσιακό γιαούρτι το οποίο διακρίνεται για την πλούσια, γεμάτη και αυθεντική γεύση του και βέβαια δοκίμασε επιτόπου το φρέσκο γιαούρτι, περιηγήθηκε στον παραδοσιακό χωριό της Αρναίας και έκανε γευστική δοκιμή των βραβευμένων και ποιοτικών μελιών της Χαλκιδικής και συνέχισε το γευστικό της ταξίδι, με την επίσκεψη σε ένα από τα οινοποιία της Χαλκιδικής, όπου περιηγήθηκε στους αμπελώνες και βέβαια δοκίμασε τις βραβευμένες τοπικές και διεθνείς ποικιλίες κρασιού. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει μία επίσκεψη στο νησί της Αμμουλιανής όπου παρακολούθησε πως φτιάχνονται τα περίφημα τοπικά γλυκά, τα «αμυγδαλωτά» από τις φιλόξενες κυρίες του νησιού ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της γεύτηκε παραδοσιακές συνταγές αλλά και πιο μοντέρνες εκδοχές κλασσικών πιάτων, που αξιοποιούν τα πιο φρέσκα και εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στη Χαλκιδική, η Ολλανδή Blogger ανέβαζε συνεχώς Posts στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram περιγράφοντας τις εμπειρίες της και δηλώνοντας ενθουσιασμένη καθώς «όλα εδώ έχουν διαφορετική γεύση, είναι πιο νόστιμα».  Όλο το υλικό της blogger εκτός από το προσωπικό της ιστολόγιο, θα δημοσιευτούν και  στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για την υποστήριξη της δράσης www.Ilovegriekenland.nl, η οποία έχει τη μορφή ενός μοντέρνου και επίκαιρου οδηγού για την Ελλάδα με 100 προορισμούς.

 

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής θέλει να ευχαριστήσει θερμά τις εταιρείες που συμμετείχαν -τον όμιλο TOR Hotel Group, το τυροκομείο Καραγιάννης, το μέλι Χαλκιδικής Γεωργάκα, το Κτήμα Λειβαδιώτη, τον πολυχώρο Αριστοτέλους στην Αρναία, την εταιρεία Athos Sea Cruises, το εστιατόριο Κόκκινος στην Ουρανούπολη και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αμμουλιανής- για την πολύτιμη βοήθεια και προσφορά τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα