Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίκαιρη ερώτηση Απ. Πάνα για τον ΕΦΚΑ Ν. Μουδανιών

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς του Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Απόστολος Πάνας, ζητεί από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει, εάν πρόκειται να υποβαθμίσει το υποκατάστημα ΕΦΚΑ των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, εφαρμόζοντας το οργανόγραμμα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κος Πάνας δήλωσε σχετικά: ''Προς μεγάλη μας απογοήτευση, ούτε ο Υπουργός ούτε και ο αρμόδιος Υφυπουργός για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης δεν προσήλθαν στη Βουλή για να μας απαντήσουν στην εν λόγω επίκαιρη ερώτηση. Το θέμα είχε τεθεί και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει τώρα οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Από την πλευρά μου, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, θα διεκδικήσω μέχρι τέλους να παραμείνει το υποκατάστημα ΕΦΚΑ στα Ν. Μουδανιά ως έχει.''


Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


''ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Θέμα: «Υποβάθμιση του Β’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών του ΕΦΚΑ Χαλκιδικής σε Αποκεντρωμένο Τμήμα».
     Το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής έχει στην αρμοδιότητά του μεγάλη ασφαλιστέα ύλη και καλύπτει μεγάλη ασφαλιστική περιοχή καθώς συμπίπτει με τα όρια των Δήμων της Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας. Εξυπηρετεί, δε, καθημερινά μεγάλο αριθμό κατοίκων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Νομό.



Δεδομένου ότι:
Α) Με τον νέο Οργανισμό του ΕΦΚΑ (Π.Δ. 8/2019 –ΦΕΚ 8/τ. Α’/ 23-1-2019), προτείνεται για τον Ν. Χαλκιδικής η λειτουργία μίας Τοπικής Δ/νσης του ΕΦΚΑ στον Πολύγυρο και ως ένα από τα Τμήματα αυτού, να είναι το ‘’Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Ν. Μουδανιών’’, με αποτέλεσμα την υποβάθμισή του.
Β) Ο πληθυσμός της περιοχής, λόγω της εποχικής εργασίας στις επιχειρήσεις κατά την τουριστική περίοδο των μηνών Απριλίου- Οκτωβρίου, ανέρχεται στους 300.000 κατοίκους, επιπλέον των 55.000 μόνιμων κατοίκων της περιοχής.
Γ) Ο Νομός Χαλκιδικής, χαρακτηρίζεται από μεγάλες αποστάσεις και από την απουσία αστικής συγκοινωνίας, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν οικονομικά οι υπάλληλοι που θα αναγκαστούν να μετατεθούν στον Πολύγυρο και κυρίως οι πολίτες.
Δ) Το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Προποντίδας έχει λάβει ομόφωνη απόφαση για την πλήρη κάλυψη των δαπανών μίσθωσης του κτηρίου στέγασης του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ των Ν. Μουδανιών.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ,
Προτίθεστε να διατηρήσετε το Β’ Τοπικό Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής;


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα