Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καθαρισμός των ρεμάτων με τη συνδρομή της Περιφέρειας

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των ρεμάτων με τη συνδρομή συνεργείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Καθαρίστηκαν ήδη τα ρέματα: παραλίας Διονυσίου και Μουριών, Ν. Φλογητών, Ν. Μουδανιών, Αγίου Μάμαντος, Καρβουνού στη Νέα Καλλικράτεια, Αγίων Αναργύρων Ν. Συλάτων.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός του ρέματος Πορταριάς, καθώς και του ρέματος που βρίσκεται ανάμεσα σε Ηράκλεια- N. Καλλικράτεια. Σκοπός είναι η διάνοιξή τους, ώστε να επιτραπεί η ελεύθερη ροή του νερού και να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

 

“Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε για να προλαμβάνουμε φαινόμενα πλημμυρών. Χρειάζεται, ωστόσο, μεγάλη προσοχή και ευαισθησία από όλους μας. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ρέματα δεν είναι σκουπιδότοποι που εναποθέτουμε ό,τι δεν μας χρειάζεται. Η τοποθέτηση μπάζων ή ογκωδών αντικειμένων είναι αυτά που κυρίως ανακόπτουν την πορεία του νερού κι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης, είναι απόλυτο κατανοητό ότι η απομάκρυνση τους δεν είναι εύκολη” ανέφερε ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς για να καταλήξει: “Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράστασή τους, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Aντιπεριφερειάρχη Ν. Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο, καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Κατερίνα Ζωγράφου και Τζηρίτη Δημήτριο”.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα