Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου Γαλάτιστας

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες, με ίδιους πόρους του Δήμου Πολυγύρου, για την ολοκλήρωση της Β1 φάσης επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου Γαλάτιστας.

 

Πρόκειται για την πολεοδόμηση- ρυμοτόμηση 983 στρεμμάτων, που θα καλύψουν πλήρως τις νέες στεγαστικές ανάγκες των κατοίκων του τόπου.

 

Προβλέπεται, μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων, να ολοκληρωθεί η διαδικασία κι επιτέλους μετά από πολλά χρόνια να αποκτήσουν οι κάτοικοι τις νέες μορφές των οικοπέδων τους , τα οποία θα είναι πλήρως αξιοποιήσιμα πολεοδομικώς. 

 

Για το σκοπό αυτό κι για ενημέρωση των κατοίκων πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Γαλάτιστας συνάντηση- ενημέρωση των κατοίκων, παρουσία μελετητών , της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου καθώς κι εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης. Τη σκυτάλη παίρνουν η Ορμύλια κι ο Γαλαρινός. 

 

Πέραν των παραπάνω, σε συνεργασία κι με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υποβλήθηκε σήμερα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετική ολοκληρωμένη πρόταση για τη χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ορμύλιας κι των Ψακουδίων συνολικού προϋπολογισμού 7.368.000 ευρώ κι αναμένεται η σχετική έγκριση.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα