Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση πολιτισμών στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Την πρόξενο του Εκουαδόρ, Susana Vasquez Alvear, και εκπροσώπους των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων από την Ουκρανία, την Ιταλία, την Αλγερία, το Εκουαδόρ, το Κιργιστάν και τη Γεωργία, που φιλοξενούνται στον Δήμο Πολυγύρου και συμμετέχουν στην 5η Γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γεύση Παράδοση Πολιτισμός» υποδέχτηκε σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος.

 

Αφού τους καλωσόρισε στον Δήμο Πολυγύρου και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της πρωτεύουσας μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Τόνισε ότι στόχος των δράσεων αυτών είναι η γνωριμία των λαών και στοιχείων της κουλτούρας και του τρόπου ζωής τους αλλά και η δυνατότητα που δίνεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Χαλκιδικής για ψυχαγωγία και διασκέδαση. 

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε για την επίσκεψη την πρόξενο του Εκουαδόρ, στην οποία μάλιστα χάρισε το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Πολυγύρου με ιδιόχειρη αφιέρωση. Από την πλευρά της η κ. Susana Vasquez Alvear ευχαρίστησε τον κ. Ζωγράφο για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία και ευχήθηκε  η επίσκεψη αυτή να αποτελέσει την αρχή για συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών μέσω της υλοποίησης διεθνών προγραμμάτων. Του προσέφερε τέλος cd με στοιχεία τέχνης και πολιτισμού του Εκουαδόρ αλλά και ένα χειροποίητο παραδοσιακό κόσμημα από άγριο φοίνικα.

 

Αναμνηστικά δώρα από τον τόπο τους προσέφεραν στον Δήμαρχο Πολυγύρου και οι εκπρόσωποι όλων των χορευτικών συγκροτημάτων, που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό το τριήμερο 23 - 25 Αυγούστου 2019 στον πεζόδρομο του Πολυγύρου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα