Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους σε περιοχές της Χαλκιδικής μέχρι Τετάρτη 14 Αυγούστου στις 7.00 το πρωί αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στη Χαλκιδική. 

 

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στις περιοχές:

α) Χερσόνησο Κασσάνδρας – Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Λουτρά Αγίας Παρασκευής ,

 

β) Χερσόνησο Σιθωνίας – Κο ρυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά,

 

γ) Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Κάκαβος από το Σάββατο 10.08.2019 και ώρα 9.00 το βράδυ μέχρι Τετάρτη 14.08.2019 και ώρα 7.00 το πρωί.

 

Για την εφαρμογή του μέτρου θα εφαρμοστεί ο σχεδιασμός της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πολυγύρου που προβλέπει: 

  • Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.
  • Η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.

  • Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

  • Οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα