Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Βουβή διαμαρτυρία για τα θύματα της θεομηνίας στη Χαλκιδική

Βουβή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στις ομπρέλες Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για τα θύματα της φονικής θεομηνίας στη Χαλκιδική, όπου έχασαν την ζωή τους επτά άτομα.

 

Κρατώντας χαρτόνια, άνδρες και γυναίκες έχουν σχημάτισαν τη φράση «Δεν έχουμε πολύ χρόνο» θέλοντας έτσι να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή.

 

Μάλιστα, άναψαν και κεράκια στη μνήμη των θυμάτων. 

Στο κάλεσμα για την διαμαρτυρία συμμετείχαν εθελοντές από Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Σέρρες κ.α.

 

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας για την κλιματική αλλαγή "Stop Climate Change Greece".

 

Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν άτομα από την οικολογική κίνηση Θεσ/νικης, το GreenWave Festival, τον κοινωνικό χώρο Οικόπολις, το ClimateStrike και άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις.

πηγή:thestival.gr

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.